Ecclestone – Red Bullova budućnost sada je sigurna

bernie-ecclestone-

Bernie Ecclestone tvrdi da je Red Bullov ostanak u Formuli 1 sada sigurna stvar.

Glavni ljudi u Red Bullu prijetili su da će se povući iz Formule 1 sa svoje dvije momčadi ukoliko ne osiguraju kompetitivne motore za iduću sezonu.

Nakon što su ih odbili Mercedes i Ferrari jer nisu željeli ugroziti vlastitu kompetitivnost, Red Bull se okrenuo svom trenutnom dobavljaču motora Renaultu s kojim su se trebali rastati na kraju ove sezone.

Bernie vjeruje da će se situacija uskoro riješiti, ali da donedavno nije bio siguran hoće li Red Bull ostati u Formuli 1.

“Nakon najnovijih događaja mislim da se neće povući.”

“Ali dosad nisam bio siguran.”

Kad su ga pitali zašto je tako siguran, Bernie je odgovorio: “Stvari su riješene.”

Nakon naznaka da bi momčadi iduće sezone mogle koristiti stare specifikacije motora, Toro Rosso bi 2016. mogao koristiti godinu dana stare Ferrarijeve motore. Red Bullu takva opcija nije prihvatljiva jer se žele nadmetati na samom vrhu poretka.

“Gledajte, ako Mateschitz želi otići, zna da će to biti vrlo skupo.”

Ecclestone cilja na ugovor kojim je Red Bull obećao dugoročnu posvećenost Formuli 1 i čiji će raniji prekid donijeti određene financijske posljedice.

Odluka o rješenju situacije uskoro bi trebala biti i službeno potvrđena, a Red Bull i Toro Rosso žele što prije biti sigurni koje će motore koristiti kako bi mogli intenzivnije raditi na bolidima za iduću sezonu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull ‘nema plan B’ ako FIA ne zamrzne razvoj motora

Red Bull priznaje da trenutno nemaju alternativni plan ukoliko FIA ne zamrzne razvoj motor…