“Ferrarijev zaostatak za Mercedesom se smanjio”

Start utrke bio je trenutak u kojem je Hamilton bio najbliže Rosbergu

Nakon što su Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen na VN Brazila završili treći i četvrti, iza dva Mercedesa, šef momčadi Maurizio Arivabene smatra da je njegova momčad smanjila zaostatak za vodećom momčadi prvenstva.

Kratak krug na Interlagosu i jak tempo vodećih Mercedesa doveli su do situacije u kojoj je vodeći dvojac za krug prestigao sve osim dva Ferrarija dok je već peti Valtteri Bottas kasnio cijeli krug.

Sebastian Vettel kvalificirao se na treće mjesto, njegovo najčešće mjesto na startu ove godine (8 puta na 18 utrka), sa zaostatkom od 0.522 s iza Rosberga. Iako to nije najmanji zaostatak ove sezone, zaostatak u samoj utrci bio je manji nego inače.

Vettel je za Rosbergom nakon 71 kruga zaostao 14.244 s, a najbrži krug bio mu je tek 0.216 s sporiji od najbržeg kruga kojeg je u 51. krugu odvozio Lewis Hamilton. Vettel je za Rosbergovim najbržim krugom zaostao 0.089 s, a odvozio ga je u 57. krugu, kada i Nico.

Primjerice, na VN Italije, kada također nije izlazio sigurnosni automobil (bitno za relevantnost usporedbe), Sebastian Vettel je za Lewisom Hamiltonom zaostao 25.042 sekunde, a na prvoj utrci u Australiji Vettelov zaostatak za pobjednikom bio je 34.523 s.

brazil-2015-vettel-raikkonen

Maurizio Arrivabene smatra da je Ferrari napravio korak naprijed i da je VN Brazila pokazatelj da se zaostatak za Mercedesima smanjio.

“To nije nikakvo otkriće ako pogledate brojeve.”

“Bez sigurnosnog automobila uspjeli smo im biti bliže nego inače.”

“Jedini smo završili utrku u istom krugu s njima.”

“Neke krugove bili smo im blizu [po pitanju brzine po krugu], neke krugove smo vozili slična vremena, a tek neke krugove bili smo brži od njih.”

Arrivabene je istaknuo da je smanjenje zaostatka posebno važno jer je Mercedes pritiskao u samoj utrci zbog borbe svojih vozača Rosberga i Hamiltona.

“Pritiskali su. U određenim trenucima pritiskali su vrlo jako.”

“Možda u nekim trenucima nisu. Samo Mercedes zna, ali iz naših podataka čini mi se da su pritiskali,” zaključio je Arrivabene.

>> REZULTATI: Kimi Raikkonen 2015.

>> REZULTATI: Sebastian Vettel 2015.

>> REZULTATI: Ferrari 2015.

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

1 Komentar na "“Ferrarijev zaostatak za Mercedesom se smanjio”"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
NenadSB
Pretplatnik

Slabo je to

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih trening…