FIA će otvoriti natječaj za neovisnog dobavljača motora

Cosworth_V8_F1_motor_Brabham_BT49

Bernie Ecclestone izjavio je da će FIA otvoriti natječaj za neovisnog dobavljača motora u Formuli 1 od 2017. kako bi smanjila utjecaj proizvođača motora.

Potez je potaknula trenutna situacija Red Bulla i njihove sestrinske momčadi Toro Rosso koji još uvijek ne znaju čije će motore koristiti iduće sezone, nakon što su ih odbili Mercedes i Ferrari, a McLaren čini se ne želi da Honda 2016. isporučuje motore ikome drugome osim njima.

Bivši predsjednik FIA-e Max Mosley nedavno je izjavio da proizvođači motora kontroliraju današnju Formulu 1, a Bernie je rekao da bi najradije vratio staru 2,4-litrenu V8 formulu koja je bila aktualna od 2006. do 2013.

I Mosley i Ecclestone hvalili su neovisne proizvođače motora poput Coswortha i Mecachromea koji su bili jeftinija alternativa motorima koje su nudili veliki proizvođači.

“FIA će izdati priopćenje u ponedjeljak ili utorak,” rekao je Bernie.

“Motori neovisnog proizvođača će vjerojatno biti jači i trošiti više goriva. Vjerojatno ćemo morati mijenjati pravila, što je ionako planirano za 2017.”

Kada su mu sugerirali da će se Formula 1 pretvoriti u prvenstvo dvaju kategorija, Bernie je takve sugestije oštro odbacio.

“Već smo istovremeno imali bolide s turbo i atmosferskim motorima.”

“To nije prvenstvo dvaju kategorija, to je stvar izbora. O čemu god da se radilo, proizvođači motora će nastaviti koristiti svoje motore, a ostali će moći birati između neovisnog proizvođača i velikih proizvođača.”

Kada su ga pitali je li ovaj potez pokušaj da se velike proizvođače motora natjera da spuste cijene svojih pogonskih jedinica, Bernie je rekao: “Ne, vrlo je jednostavno. Ako ovo ne učinimo, vjerojatno ćemo izgubiti nekoliko momčadi.”

“Ovo nema nikakve veze s cijenama. Nemamo kontrolu niti ju želimo, mogu naplaćivati koliko žele. Korištenje motora neovisnog proizvođača bit će znatno jeftinije od trenutnih cijena.”

“Postoji nekoliko zainteresiranih strana, među kojima je i Cosworth.”

MERCEDES PROTIV NEOVISNIH PROIZVOĐAČA

mercedes_pogonska_jedinica

Proizvođači poput Mercedesa potrošili su milijune funti na razvoj trenutnih 1,6-litrenih turbo hibridnih V6 pogonskih jedinica, a njihov šef motorsporta Toto Wolff smatra da uvođenje neovisnih proizvođača ne vodi sport u pravome smijeru.

“Da, to se može uvesti, ali mi ne bismo krenuli tim putem jer imamo drugačije ciljeve,” rekao je Wolff.

“Proizvođači motora ušli su u Formulu 1 jer trenutni koncept odgovara onome što se događa s cestovnim automobilima.”

“Uvođenje standardnog motora složen je projekt jer da bi ga izjednačili s trenutnim morate mijenjati pravila.”

“Riječ je o potpuno drugačijem tehnološkom pristupu.”

Mercedes smatra da su učinili dovoljno kako bi pravila omogućila drugima da uhvate priključak, nakon što je na posljednjem sastanku u Ženevi dogovoren razvoj motora tijekom 2016. i ostavljanje jednakog broja razvojnih tokena kao i 2015. (32), iako je isprve trebalo biti dostupno tek 25. Također, bit će dopušteno i korištenje starih specifikacija motora.

Dopušten razvoj motora tijekom 2016. i korištenje starih specifikacija

“Ne priča se puno o tome da smo se složili s promjenom pravila za razvoj motora iduće sezone.”

“Ne želimo više ikoga čuti da govori da su motori zamrznuti i da se ne može uhvatiti priključak.”

“Iz naše perspektive bilo bi pogrešno sve zamrznuti samo zato jer imamo prednost. Bilo bi to pogrešno i za Formulu 1 i za naš brend.”

hamilton-barcelona-1-sunce

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 će pokrenuti će opsežnu istragu Grosjeanove nesreće

Upravljački direktor Formule 1 Ross Brawn najavio je pokretanje opsežne istrage zastrašuju…