Renault će spasiti Lotus od stečaja

lotus-renault

Lotus ipak neće u stečaj kao Marussia krajem prošle godine jer će ih u posljednji trenutak spasiti budući vlasnik Renault.

Momčad iz Enstonea državi duguje 2.7 milijuna britanskih funti poreza i osiguranja, 900 000 funti za lipanj, srpanj i kolovoz.

Do petka se činilo da je prvi dio Renaultova preuzimanja odgođen, što je ostavljalo realnu mogućnost da momčad ode u stečaj. Takav razvoj situacije bi u opasnost doveo oko 400 radnih mjesta koliko ih trenutno postoji u Enstoneu.

Ipak, kako prenosi britanski Autosport, Renault će uskočiti i spasiti Lotus tako da će im platiti spomenute dugove. Renault bi službeno očitovanje trebao dati već u ponedjeljak nakon posjete Vrhovnom sudu.

Ukoliko se to dogodi, riječ je o značajnom i uvjerljivom Renaultovom koraku ka formaliziranju svog 65%-tnog udjela u Lotusu (kojeg su platili 65 milijuna funti), čime bi se francuski proizvođač 2016. godine vratio kao konstruktor, prvi puta nakon 2010.

Lotus je za 2015. godinu Renaultove motore zamijenio Mercedesovim, nakon katastrofalne 2014. u kojoj su završili osmi sa samo deset bodova, a bodove su osvajali samo na tri utrke.

Ove godine situacija je nešto bolja, zahvaljujući najboljoj pogonskoj jedinici u Formuli 1, Mercedesu PU106B Hybrid, ali momčad cijele sezone muče financijski problemi. Čini se da će od 2016. to biti stvar prošlosti.

Renault od 2016. više neće isporučivati svoje motore, nego će ih koristiti isključivo u svojoj tvorničkoj momčadi.

REZULTATI: Lotus Renault 2014.

REZULTATI: Lotus Mercedes 2015.

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kaos na startu VN Emilije Romagne, Verstappen izgurao Hamiltona i preuzeo vodstvo

Max Verstappen prestigao je Lewisa Hamiltona na startu utrke koja je prekinuta već u prvom…