Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates bargeboards Photo AMuS MAXF1net

Renault je na VN Velike Britanije donio paket aerodinamičkih poboljšanja koja su im pomogla da u kvalifikacijama ostvare rezultat sezone, a u utrci ga izjednače. Donosimo pregled detalja za koja Renault kaže da su tek početak serije promjena u tom smjeru.

Područje koje se ove sezone intenzivno razvija je područje koje počinje 430 mm iza linije koja spaja prednje kotače i u kojem momčadi imaju veću slobodu nego u periodu od 2009. do 2014.

Renault koristi vrlo visoke glavne usmjerivače (žuto) koji su u stražnjem dijelu vertikalno podijeljeni kako bi zračna struja lakše ispratila konturu usmjerivača koji se širi prema van i usmjerava zrak oko bočnih stranica.

Gledano sprijeda, usmjerivač je S-presjeka jer se zračna struja bolje zadržava na zakrivljenim površinama, kreirajući dva tunela sa gornje i donje strane.

Novost za VN Velike Britanije je plavi usmjerivač nalik bumerangu, sličan onome kojega koristi Ferrari, a iza kojega se kriju dugi prorezi (bijelo) koji se na tom mjestu nalaze već nekoliko utrka u različitim oblicima.

Pokraj glavnoga usmjerivača nalazi se manji i niži crveni na mjestu gdje počinje veća zakrivljenost i koji pomaže zračnoj struji da isprati ovu promjenu smjera.

Cilj je razdijeliti turbulentnu struju iza prednjih kotača od čiste, laminarnije struje s unutarnje strane usmjerivača koja se zatim usmjerava oko bočnih stranica.

Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates bargeboards top Photo AMuS MAXF1net

Osim promjena na usmjerivačima iza prednjih kotača i početku podnice, Renault je doradio i stražnji dio koji se nalazi ispred stražnjih kotača.

Renault na tom mjestu trenutno koristi tri proreza L-oblika koji dopuštaju miješanje zraka ispod i iznad podnice što stvara vrtloge koji pomažu odijeliti zračnu struju od rotirajućih stražnjih kotača i na taj način povećati aerodinamičku učinkovitost podnice i difuzora.

Dio najbliže stražnjim kotačima je metalni što Renaultu olakšava isprobavanje različitih rješenja.

Pokraj proreza se nalazi duga horizontalna traka koja nastoji odijeliti zračnu struju s unutarnje strane stražnje gume.

Primijetite i dugi horizontalni prorez na početku podnice koji također ima ulogu izolirati zračnu struju ispod podnice od okolnih turbulencija, a momčadi na tom mjestu koriste sve složenije oblike i strukture. Na gornjoj slici je označen ružičastom bojom.

Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates flor Photo AMuS MAXF1net

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Malezije 2005. – Alonsu prva pobjeda u sezoni, Toyoti prvo F1 postolje

Fernando Alonso na današnji je dan 2005. ostvario prvu pobjedu u sezoni s pole positiona i…