Aerodinamička poboljšanja koja je Renault hvalio na Silverstoneu

Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates bargeboards Photo AMuS MAXF1net

Renault je na VN Velike Britanije donio paket aerodinamičkih poboljšanja koja su im pomogla da u kvalifikacijama ostvare rezultat sezone, a u utrci ga izjednače. Donosimo pregled detalja za koja Renault kaže da su tek početak serije promjena u tom smjeru.

Područje koje se ove sezone intenzivno razvija je područje koje počinje 430 mm iza linije koja spaja prednje kotače i u kojem momčadi imaju veću slobodu nego u periodu od 2009. do 2014.

Renault koristi vrlo visoke glavne usmjerivače (žuto) koji su u stražnjem dijelu vertikalno podijeljeni kako bi zračna struja lakše ispratila konturu usmjerivača koji se širi prema van i usmjerava zrak oko bočnih stranica.

Gledano sprijeda, usmjerivač je S-presjeka jer se zračna struja bolje zadržava na zakrivljenim površinama, kreirajući dva tunela sa gornje i donje strane.

Novost za VN Velike Britanije je plavi usmjerivač nalik bumerangu, sličan onome kojega koristi Ferrari, a iza kojega se kriju dugi prorezi (bijelo) koji se na tom mjestu nalaze već nekoliko utrka u različitim oblicima.

Pokraj glavnoga usmjerivača nalazi se manji i niži crveni na mjestu gdje počinje veća zakrivljenost i koji pomaže zračnoj struji da isprati ovu promjenu smjera.

Cilj je razdijeliti turbulentnu struju iza prednjih kotača od čiste, laminarnije struje s unutarnje strane usmjerivača koja se zatim usmjerava oko bočnih stranica.

Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates bargeboards top Photo AMuS MAXF1net

Osim promjena na usmjerivačima iza prednjih kotača i početku podnice, Renault je doradio i stražnji dio koji se nalazi ispred stražnjih kotača.

Renault na tom mjestu trenutno koristi tri proreza L-oblika koji dopuštaju miješanje zraka ispod i iznad podnice što stvara vrtloge koji pomažu odijeliti zračnu struju od rotirajućih stražnjih kotača i na taj način povećati aerodinamičku učinkovitost podnice i difuzora.

Dio najbliže stražnjim kotačima je metalni što Renaultu olakšava isprobavanje različitih rješenja.

Pokraj proreza se nalazi duga horizontalna traka koja nastoji odijeliti zračnu struju s unutarnje strane stražnje gume.

Primijetite i dugi horizontalni prorez na početku podnice koji također ima ulogu izolirati zračnu struju ispod podnice od okolnih turbulencija, a momčadi na tom mjestu koriste sve složenije oblike i strukture. Na gornjoj slici je označen ružičastom bojom.

Renault RS17 2017 British GP F1 tech updates flor Photo AMuS MAXF1net

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…