McLaren je Hungaroring s pravom označio kao jednu od najvećih prilika za dobar rezultat zbog deficita snage Hondina motora, a u pohodu na dvostruke bodove pomogla su im i aerodinamička poboljšanja.

Momčad iz Wokinga cijele sezone naporno poboljšava svoj MCL32 unatoč tome što razvoj Hondina motora nije išao po planu, a na Hungaroringu su nastavili razvoj započet još u Barceloni i Monaku koji se u manjoj mjeri nastavio i na idućim utrkama.

McLarenov MCL32 postupno postaje sve složeniji i momčad dodaje sve više detalja kako njihovo razumijevanje postaje sve bolje, a jedan od tih detalja je i novo, šesterostruko T-krilo dizajnirano za maksimalni downforce, na stazi gdje otpor zraka nije tako važan zbog manjka dugih pravaca.

Trostruka T-krila prvi smo put vidjeli u Monaku na bolidima Force Indije i Renaulta, a McLaren je svaki od tri horizontalna elementa dodatno prorezao po širini stvorivši na taj način šesterostruko krilo.

Ovakvo krilo može raditi jače pri većim nagibima jer teže dolazi do odvajanja zračne struje, a time i stvoriti više downforcea (i više otpora zraka).

Fernando Alonso McLaren Honda MCL32 Hungaroring F1 2017 triple double monkey seat
Novo T-krilo (narančasto) i novo 20 cm široko krilo (žuto) na McLarenu MCL32 u Mađarskoj

Malo krilo ispod stražnjega krila i iza središnje ispušne cijevi, koje je prema pravilima široko 20 cm, u Mađarskoj je novoga dizajna i to ne samo oblikom, koji je naglašenije zakrivljen, nego i svojim položajem.

Novo je krilo sada pomaknuto značajno prema iza zahvaljujući dužem nosaču (označenom narančasto) s ciljem bolje interakcije s vrućim ispušnim plinovima iz ispušnih cijevi prema zbog kojih je drukčiji i sami oblik krila.

Krilo gotovo da i nema bočne ploče (tek minimalne rubove koji spajaju gornji i donji element), a nosač je pričvršćen za gornji element, minimizirajući površinu za koju je pričvršćen kako bi se što manje smanjila aerodinamička učinkovitost.

McLaren Honda MCL32 Hungary tech 2017 Photo MAXF1net McLaren

McLaren je sezonu započeo s potpuno ravnom podnicom ispred stražnjih kotača gdje su uobičajeni razni prorezi, a tijekom sezone postupno su eksperimentirali s različitim rješenjima.

U Mađarskoj su koristili 10-ak cm široko dvostruko krilo koje nastoji umanjiti učinak turbulentnih stražnjih kotača i utjecaj koji oni imaju na rad difuzora, a podnica je jednim dijelom zakrivljena na svom rubu (označeno crveno) kako bi se bolje upravljalo zračnom strujom koja dolazi s prednjega kraja i koja dalje putuje i s gornje i s donje strane podnice.

Modificiran je i vodeći rub podnice, ispod glavnih usmjerivača zraka (s oznakom Johnnie Walker) – oni sada imaju šest umjesto četiri proreza, a prije nekoliko utrka uopće nisu imali proreze, što samo potvrđuje da McLaren postupno i kontrolirano dodaje kompleksnost svom aerodinamičkom paketu.

Momčadi se trude što više izolirati zračnu struju ispod bolida od vanjskih turbulencija, posebno od turbulencija rotirajućih kotača koji izazivaju veliki otpor zraka i aerodinamiku suvremenih F1 bolida čine pravim kaosom.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Na današnji dan – Naslovi za Raikkonena 2007., Sennu 1990. i Laudu 1984.

Čak trojica vozača postala su svjetski prvaci u Formuli 1 21. listopada - Niki Lauda (1984…