Momčad Alfa Romea potvrdila je da će iduće godine uz Kimija Raikkonena nastaviti voziti i Antonio Giovinazzi nakon solidne debitantske sezone 2019.

Nakon što je u Austriji osvojio prve bodove, Antonio se dokazao kao konkurentan vozač koji može parirati iskusnijem momčadskom kolegi Raikkonenu i konkurirati za osvajanje bodova koje je osvojio i u Monzi i u Singapuru, stoji u Alfinom priopćenju.

“Jako sam sretan što ostajem u momčadi 2020., zahvalan sam za nevjerojatnu razinu potpore koju sam dobio u svojoj prvoj F1 sezoni,” rekao je Giovinazzi.

“Ove godine puno smo naučili i siguran sam da ćemo iduće godine napraviti veliki korak naprijed. Više neću biti debitant pa za mene više neće biti isprika.”

Šef momčadi Frederic Vasseur kaže da je Giovinazzi imao zaista dobru prvu sezonu i sretan je što će nastaviti raditi s njim.

“Antonio je ove godine bio stvarno dobar i jako sam sretan što mogu potvrditi da će ostati s nama i 2020.,” rekao je Vasseur.

“Način na koji se uklopio u momčad i konstantno se poboljšavao vrlo je obećavajući i ne možemo dočekati da otključa svoj puni potencijal.”

USPOREDBA OSVOJENIH BODOVA RAIKKONENA I GIOVINAZZIJA U F1 2019.

14. Kimi Räikkönen 31   4 6 2 1 6 2 4 6
18. A.Giovinazzi 4   1 2 1

Lewis Hamilton Mercedes F1 W10 Italian GP F1 2019 Monza Ascari chicane with Antonio Giovinazzi Alfa Romeo C38 Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …