2021 Austrian GP Alfa Romeo C41 garage close up Photo Alfa Romeo

Alfa Romeova F1 momčad danas je objavila da će novi F1 bolid za 2022. službeno predstaviti tek nakon završetka trodnevnih testiranja u Barceloni, uoči početka službenoga predsezonskog testa u Bahrainu.

Nakon što je šest momčadi objavilo svoje planove za predstavljanje novih bolida, Alfa Romeo postala je sedma momčad koja je to učinila, ali je jedina koja će bolid predstaviti nakon prvoga testa u Barceloni.

Novi C42, prvi Alfin bolid dizajniran za novi tehnički pravilnik, bit će predstavljen u nedjelju, 27.2. u 09:00h prema srednjeeuropskom vremenu kada će biti objavljene prve digitalne fotografije i video materijali, dva dana nakon završetka testa u Barceloni (23. – 25.2.).

Pola sata kasnije započet će ceremonija predstavljanja i medijska konferencija kojoj će nazočiti vozači Valtteri Bottas i Guanyu Zhou, testni vozač Robert Kubica, tehnički direktor Jan Monchaux i šef momčadi Frederic Vasseur.

Za vrijeme testiranja u Barceloni Alfa Romeo će koristiti privremeni vizualni identitet prije predstavljanja 27.2., a nakon toga će na testu u Bahrainu (10. – 12.3.) i ostatku sezone koristiti drugi vizualni identitet.

Alfa Romeo jedna je od tek tri momčadi koje će imati drukčiju vozačku postavu u odnosu na prošlu sezonu uz Mercedes i Williams, ali Alfa je jedina koja će imati dva nova vozača.

DATUMI PREDSTAVLJANJA F1 BOLIDA ZA 2022.

Aston Martin

10.02.

McLaren

11.02.

AlphaTauri

14.02.

Ferrari

17.02.

Mercedes

18.02.

Alpine

21.02.

Alfa Romeo

27.02.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…