Momčad Alfa Romeo Racing prvi puta je testirala novi F1 bolid za 2019. na Fioranu i pokazala privremeni izgled bolida s kojim će se natjecati u novoj sezoni Formule 1.

Alfa Romeo isprobala je novi F1 bolid za 2019. čije ime još uvijek nije poznato u sklopu dana za snimanje promotivnih materijala na kojima momčadi dvaput godišnje smiju prijeći najviše 100 km na posebnim Pirellijevim gumama.

Za upravljačem nove Alfe bio je Kimi Raikkonen, a izgled je samo privremen budući da je bolid u kamuflažnoj kombinaciji crne podloge i mnoštva djetelina s četiri lista i srca u crvenoj boji.

Bolid privlači pažnju dosad neviđenim prednjim krilom koje ima vrlo niske elemente na rubovima krila čime se ostavlja prostor za zračnu struju da se prelijeva prema vanjskoj strani prednjih kotača, što je efekt koji su pravila trebala zabraniti za 2019.

Nos je vrlo sličan McLarenu MCL33, bočne stranice su na tragu prošlogodišnjih, kao i višestruki usisnik za zrak iznad vozačeve glave.

Novi Alfa Romeo Racing F1 bolid za 2019. i službeno će biti predstavljen u ponedjeljak u Barceloni kada počinju predsezonska testiranja.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso službeno potvrđen kao Renaultov F1 vozač od 2021.

Fernando Alonso iduće sezone vraća se u Formulu 1 kao vozač Renaulta s kojim je potpisao n…