Alfa Romeo produljit će svoju suradnju s F1 momčadi Saubera i obilježiti nastavak suradnje posebnim vizualnim detaljima na svom bolidu u Imoli s kojima će ujedno obilježiti i 110. rođendan Alfa Romea.

Partnerstvo između Sauber Group i Alfa Romea proteže se izvan trkaće staze budući da je Sauber Engineering, odjel Sauber Group, uključen u dizajn, razvoj i proizvodnju Alfa Romea Giulije GTA i GTAm, a Raikkonen i Giovinazzi ujedno su testni vozači njihovih automobila na razvojnoj stazi u Baloccu u Italiji.

Sauber Engineering također pomaže u proizvodnji karbonskih dijelova za navedene automobile, poput novih prednjih branika i podesevih prednjih spojlera, bočnih zavjesica i difuzora.

“Utrkivanje i performanse su u srži Alfa Romea,” rekao je Mike Manley, CEO FCA.

“Brend je praktički rođen na trkaćoj stazi i danas se nastavljamo natjecati u tehnološki najnaprednijoj razini motorsporta. Partnerstvo sa Sauberom našim kupcima omogućuje da profitiraju od ekskluzivnih znanja s trkaće staze kao što je to slučaj s potpuno novom Giulijom GTA i GTAm koje sadrže Sauberova tehnička znanja, posebno po pitanju napredne aerodinamike.”

“Produljenje našega odnosa s Alfa Romeom prava je odluka za obje strane,” dodao je Frederic Vasseur, šef Sauberove F1 momčadi.

“U Sauberu, Alfa Romeo je pronašla posvećenoga partnera kojega pokreću performanse kojem mogu povjeriti svoj brend – čast nam je što nosimo naslijeđe i prošle uspjehe Alfa Romea u svom imenu.”

“Obje strane otpočetka su ciljale na dugoročne prednosti našega odnosa i položili smo dobre temelje u posljednje tri godine kako bismo ubirali plodove rada u 2021. i kasnije.”

Alfa Romeo trenutno se nalazi na osmom mjestu u poretku konstruktora ispred Haasa i Williamsa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…