Šef Sauberove F1 momčadi Frederic Vasseur kaže da njegova momčad starta na začelju i to daleko iza svih ostalih, ali da je uvjeren da će na krilima partnerstva s Alfa Romeom i Ferrarijem za nekoliko godina ponovno postati konkurentni.

Nakon što su osigurali budućnost prodajom momčadi financijskoj kompaniji Longbow Finance SA, Sauber je uoči ove sezone produbio partnerstvo s Ferrarijem i osigurao suradnju s Alfa Romeom, brendom kojega Sergio Marchionne želi promovirati u Formuli 1.

Bez obzira na najnoviju specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice 062 EVO i novo partnerstvo s Alfa Romeom, Vasseur ne očekuje da će se Sauber tako brzo pomaknuti sa začelja poretka.

“Realno, startamo sa začelja i to daleko iza,” rekao je Vasseur.

“Savršeno mi je jasno da će trebati vremena da postanemo bolji.”

“Ako želite pogledati tri godine unaprijed, 2021. ili tako nešto, cilj nam je vratiti se brzinom, a mi smo daleko iza. Ali prošle godine bili smo jako daleko iza.”

“Prvi korak je uhvatiti priključak jer će nam to dati dodatnu motivaciju i zato jer ćemo se uspoređujući s drugima biti brži.”

Alfa Romeo C37 F1 2018 rear end Ferrari engien smoke red Photo AMuS

“Bit ćemo sve atraktivniji, sve atraktivniji inženjerima, vozačima, svima.”

“Ako pogledate ostale projekte, Red Bull prije deset godina ili Mercedes prije sedam, trebalo im je vremena prije nego su se borili za naslov i osvojili.”

“Moramo biti bolji idućega tjedna u odnosu na danas, moramo biti bolji u Bahrainu [2.utrka] nego u Melbourneu.”

“To može biti jedina filozofija razvoja momčadi.”

Sauber je posljednje četiri godine čak tri puta završio deseti i jednom osmi u poretku konstruktora, a prošle godine bili su uvjerljivo najsporiji s godinu dana starim Ferrarijevim motorom i posljednji u poretku s pet bodova.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli produljio ugovor s F1 do 2024.

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli produljio je ugovor s Formulom …