Šef F1 momčadi Alfa Romea Frederic Vasseur vjeruje da će se ove sezone biti teško oporaviti u slučaju lošega starta zbog manjega broja utrka, ali i zbog korištenja ovogodišnje šasije u idućoj sezoni.

Koronavirus odgodio je početak F1 sezone i momčadi prisilio na ranije zatvaranje tvornica umjesto uobičajene ljetne stanke u kolovozu, a kako bi se smanjili troškovi dogovoreno je da će iduće godine sve momčadi koristiti ovogodišnje šasije uz ograničen broj elemenata na bolidu koji će se smjeti razvijati.

Trenutno je odgođeno ili otkazano prvih osam utrka pa je trenutno prva utrka koja bi se mogla održati u redovnom terminu VN Francuske na Paul Ricardu koja je na rasporedu od 26. do 28. lipnja.

“Sigurno je da će se u ovoj situaciji biti puno teže oporaviti u slučaju lošega starta,” rekao je Vasseur za Autosport.

“Kad imate 15 utrka, puno je bolje imati dobar bolid od početka. Neću reći da je nemoguće [oporaviti se] jer ništa nije nemoguće, ali bilo bi prilično teško oporaviti se, puno teže nego kad bismo imali 10 mjeseci na raspolaganju.”

“Ali to je činjenice. Tako je kako je i ne možemo se puno žaliti.”

“Kad završi period zatvorenih tvornica stavit ćemo sve resurse u trenutnu sezonu.”

“Ako imamo 15 ili 18 utrka, morat ćemo krenuti s ogromnom zalihom dijelova. Morat ćemo biti puno više usredotočeni na produkciju jer se nećemo vraćati u tvornicu između utrka.”

“Bit će to nešto drukčiji izazov. Mislim da ćemo imati manje razvoja bolida tijekom sezone, ali morat ćemo se nositi s drugim problemima.”

Alfa Romeo prošlu je sezonu završila na osmom mjestu, ispred Haasa i Williamsa, a Raikkonen je kao njihov bolje plasirani vozač završio na 12. mjestu u poretku vozača, osvojivši bodove na 9 od 21 utrka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…