Mercedes ove godine želi osvojiti sedmi uzastopni dvostruki naslov prvaka, što nije uspjelo nijednoj momčadi u povijesti Formule 1, a za to će se morati othrvati napadima svojih najjačih konkurenata iz Ferrarija i Red Bulla.

Novi F1 W11 EQ Performance evolucija je prethodnika F1 W10 koji je prošle godine ostvario pet dvostrukih pobjeda na prvih pet utrka, a momčad je promijenila većinu od 10 000 dijelova na bolidu kako bi izvukli više performansi.

“Pravila su većinom ostala ista tako da smo se morali pobrinuti da ne ostanemo bez razvojnoga potencijala na paketu koji je prošle godine radio prilično dobro,” rekao je Allison.

“Željeli smo promijeniti aspekte koncepta bolida, aspekte koje bi bilo potpuno nemoguće promijeniti tijekom sezone, kako bi si pružili bolju platformu za novu sezonu. Pokušali smo napraviti nekoliko pomno odabranih promjena u arhitekturi kako bismo razvojnu krivulju održali dovoljno strmom iako su pravila već dugo stabilna.”

Allison je objasnio da su se odlučili napraviti po jednu veću promjenu na prednjem kraju, u sredini bolida i na stražnjem kraju.

“Na prednjem kraju prihvatili smo nešto više strukturne složenosti oko spojeva na ovjesu i kotača kako bi pružili bolje performanse u cjelini.”

2020 F1 Mercedes F1 W11 first shakedown Silverstone 2000px Bottas Photo Daimler

“U sredini bolida odlučili smo slijediti trend ostalih pomicanjem gornje udarne strukture na niže mjesto i iskoristili aerodinamičke dobitke koji dolaze s tim.”

“Na stražnjem kraju odlučili smo se za ambiciozan postav ovjesa kako bi si pružili veći aerodinamički potencijal. Sva tri ulaganja su poboljšanja za sebe, ali pravi učinak je iskoristiti sekundarne aerodinamičke dobitke tijekom zime i, nadamo se, tijekom sezone.”

Mercedes neće predstaviti potpuno ‘drugi bolid’ kao 2019.

Prošle godine Mercedes je na testiranjima najprije testirao osnovnu specifikaciju bolida, a u drugom tjednu pojavili su se s potpuno drugim aero paketom, uključujući agresivnije oblikovane bočne stranice i pokrov motora.

Ove godine će paket na prvoj utrci biti puno bliže onome što smo danas vidjeli na Silverstoneu.

“I dalje imamo poboljšanja za Melbourne koja će doći u drugom tjednu testiranja, ali pristup ‘potpuno novoga bolida’ iz 2019. neće se ponoviti,” rekao je Allison.

“Prošle godine pravila su se značajno promijenila i donešena su prilično kasno. Zbog toga smo koristili bolid za predstavljanje i bolid za drugi tjedan kako bi maksimalno naučili prije Melbournea.”

“Kako su ove godine pravila zrelija, a početak razvoja za 2020. zapravo je kraj prošlogodišnjeg bolida, pristup iz prošle sezone ne bi imao smisla.”

Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance - Render

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…