Alonso Renault M.Schumacher Ferrari San Marino GP Imola F1 2005 finish line

Fernando Alonso kaže da mu je lakše bilo zadržati Michaela Schumachera u Imoli 2005. nego Sergija Pereza na prethodnoj utrci u Brazilu jer je lakše pretjecati na stazi poput Interlagosa i jer postoji mogućnost korištenja DRS-a.

Alonso je dugo zadržavao Pereza u bržem Red Bullu, ali nije uspio obraniti poziciju na kraju pretposljednjega kruga kada Perez preuzima treće mjesto.

Ali Alonso je uzvratio udarac na idućoj DRS zoni uoči četvrtoga zavoja i osigurao osmo pobjedničko postolje ove sezone.

Na pitanje je li mu bilo lakše zadržati Pereza ili Schumachera na VN San Marina 2005. Alonso je odgovorio da je 2005. bilo lakše.

“Da, sjećam se”, rekao je Alonso nakon čega se okrenuo prema Landu Norrisu i pitao ga: “Koliko si imao godina, pet?”

“Bilo je lakše 2005. jer nije bilo DRS-a. Dakle, to je vjerojatno bilo lakše. Sada s DRS-om, čini se malo drugačijim i također morate odigrati stvari malo drugačije.”

“Upravljanje gumama također je vrlo drugačije nego tada, kad ste možda mogli pritiskati gume do kraja.”

Na sugestiju da se bez DRS-a ne bi mogao vratiti ispred Pereza Alonso je rekao: “Da, istina, istina. Ako 2005. izgubiš poziciju, onda je zbogom, ne možeš se oporaviti, a ovdje sam imao još jednu priliku.”

“Uveden je kako bismo imali bolje utrkivanje, a današnji dan je dobar primjer za to jer vas prestignu dva kruga prije kraja i onda imate još jednu priliku, posebno ovdje u Brazilu.”

“Vidjeli smo i jučer, kada se radi pretjecanju u prvom zavoju, postoji mogućnost, velika mogućnost, da će u četvrtom zavoju netko vratiti poziciju. Zato vidimo neke vrlo lijepe bitke u utrkama ovdje na Interlagosu.”

Alonso je sretan što je ovim rezultatom prekinuo loš niz Aston Martina u kojem nisu bili ni blizu ovako konkurentni budući da im je ovo prvo postolje od kraja osmoga mjeseca.

“Bio je to spektakularan vikend, kao i uvijek ovdje u Brazilu. Ponekad je vrijeme razlog za sjajnu utrku, ali mislim da smo ovaj vikend bez kiše vidjeli nevjerojatne utrke.”

“Dakle, ima nešto u ovoj stazi i uvijek daje savršenu priliku Formuli 1 da zablista. Bilo je lijepo.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Imola 2005. – Epski okršaj Alonsa i Schumachera

Fernando Alonso na današnji je dan 2005. ostvario treću uzastopnu pobjedu u prve četiri ut…