Fernando Alonso žali za propuštenim bodovima na VN SAD-a jer vjeruje da su mogli završiti sedmi i to po čistoj brzini nakon borbe sa svojim suparnicima, ali optimističan je zbog brzine koju su pokazali na Circuit of the Americas.

Alonso se kvalificirao u Q3 i vozio unutar bodova u trenutku dok je Hondin motor još jednom otkazao i Španjolca prisilio da 10. put ove sezone utrku završi prije kraja.

Ovoga puta riječ je o problemu s Hondinim MGU-H, najproblematičnijim dijelom pogonske jedinice koji muči i njihovog budućeg dobavljača motora Renault, a Alonso vjeruje da je momčad zaslužila neke bodove nakon dobroga vikenda u Austinu.

“Mislim da smo danas definitivno zaslužili bodove. Imali smo dobre kvalifikacije, dobru utrku, dobar start, ali bez nagrade,” rekao je Alonso.

“S naše strane, mislim da smo pokazali nevjerojatne performanse.”

“Na pravcu sam izgubio snagu, osjetio sam neke vibracije u motoru i događale su se neke stvarno čudne stvari. Kakva šteta.”

“U posljednjih nekoliko utrka izgubili smo toliko bodova, moguće između 15 i 20, što bi nam vjerojatno pomoglo u poziciji u prvenstvu, kako meni tako i momčadi.”

“Bolno je jer smo danas bili sedmi po čistoj brzini i za to smo se morali boriti.”

U Meksiku Alonsa čeka kazna i specifikacija 3.8

Vandoorne je u Austinu morao promijeniti motor pa je dobio najnoviju Hondinu specifikaciju dok su Japanci rekli da Alonso može odraditi sezonu s trenutnim motorom. Kako on nije dugo trajao, Alonso će također dobiti priliku koristiti novu specifikaciju motora u Meksiku i nadati se da će izdržati do kraja sezone.

“Imamo još samo tri utrke i zaista želimo biti dobri jer dečki u garaži rade jako naporno kako bi pripremili bolide.”

“Mislim da je motor gotov, a u Meksiku ćemo imati priliku promijeniti motor i dobiti kaznu kako bi u Brazil i Abu Dhabi stigli sa svježijim motorm.”

“Sad je praktički sigurno da ćemo promijeniti motor u Meksiku i imati još jedan vikend u kojem ćemo krenuti posljednji, zbog čega će biti teško osvojiti bodove.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…