Dvostruki svjetski prvak Formule 1 Fernando Alonso treći će puta nastupiti na utrci za 500 milja Indianapolisa, a vozit će za momčad Arrow McLaren SP.

Alonso će voziti bolid s brojem 66 i time postati treći vozač momčadi koja će 2020. nastupiti na cijelom IndyCar prvenstvu, a Španjolac će novi bolid prvi puta isprobati na stazi 30.4. na otvorenom testu za Indy 500.

“Ja sam trkač i Indy 500 najveća je utrka na svijetu,” rekao je Alonso.

“Volim nevjerojatne navijače koji ovu utrku čine tako posebnom za nas vozače i tjeraju vas da se vratite. Imam maksimalno poštovanje za ovu utrku i svatko tko ju završi, a sve što želim je utrkivati se protiv njih i dati sve od sebe, kao i uvijek.”

Alonso od početka godine više nema ambasadorsku ulogu u McLarenu, ali to ga neće spriječiti da ponovno nastupi s njima na Indyju 500, kao i prošle godine kada se zbog nedovoljne pripremljenosti nisu kvalificirali za utrku.

“Za mene je važno da istražim svoje mogućnosti za ovu utrku, ali Arrow McLaren SP uvijek je bio na vrhu,” rekao je Alonso.

“Imam poseban odnos s McLarenom, zajedno smo prošli puno toga i to stvara veze, a odanost je velika.”

“Ali više od toga oduševljen sam novom organizacijom i operacijom koja se razvija u snažan paket s partnerstvom s Chevroletom.”

“Momčad ima iskustvo, dobro kvalificirane ljude i sjajne resurse i siguran sam da možemo biti konkurentni.”

McLaren Indycar 2020 side black Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso se ‘potpuno oporavio’, ali propušta prvi test novoga Alpinea

Fernando Alonso u potpunosti se oporavio od biciklističke nesreće prošloga mjeseca i bit ć…