Alonso će u Japanu koristiti novu specifikaciju Honde

fernando-alonso-mclaren-honda-mp4-31-malaysian-gp-sepang-f1-2016-in-garage-foto-mclaren
fernando-alonso-mclaren-honda-mp4-31-malaysian-gp-sepang-f1-2016-in-garage-foto-mclaren
Fernando Alonso, McLaren Honda MP4-31, VN Malezije 2016. (Foto: McLaren)

Fernando Alonso na Suzuki će koristiti novu specifikaciju Hondina motora zbog kojeg je u Maleziji startao sa začelja poretka.

Španjolac je novu specifikaciju koristio na prva dva slobodna treninga za VN Malezije, a Honda je bila zadovoljna rezultatima i analizom koju su kasnije proveli u tvornici.

Japanci novu specifikaciju nisu htjeli uvesti na domaćoj utrci kako bi izbjegli kazne pa je Alonso to odradio utrku ranije i time ujedno Hondi dao vremena da odluči hoće li novi motor koristiti na Suzuki.

Alonso je zbog promjene motora startao posljednji, a Button se kvalificirao na deveto mjesto i četvrti pua ove sezone ušao u Q3. Zahvaljujući sjajnom prvom krugu u kojem je nadoknadio 10 pozicija i agresivnoj strategiji Alonso je završio sedmi, a Button deveti.

Honda je potrošila dva tokena, jedan na novi blok motora i jedan na novi, lakši ispušni sustav koji je dobio i Jenson Button (bez da je uzeo nove komponente pogonske jedinice). Do kraja sezone ostao im je još samo jedan token.

Alonso će tako u Japanu koristiti novi motor koji bi mu trebao služiti do kraja sezone, a Button će na Suzuki i dalje koristiti stari blok motora kako bi izbjegao kaznu na Hondinoj domaćoj utrci.

Button bi u Austinu, dva tjedna iza Japana, također trebao dobiti novi blok motora i s njim odvoziti posljednje četiri utrke sezone iako je Honda u Japan donijela još jedan novi blok motora u slučaju da dođe do potrebe za promjenom na Buttonovom bolidu.

REZULTATI: Fernando Alonso 2016.

REZULTATI: Jenson Button 2016.

REZULTATI: Stoffel Vandoorne 2016.

REZULTATI: McLaren Honda 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača

REZULTATI: Poredak momčadi

Status korištenja pogonskih jedinica

momcadi-mclaren-2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…