Fernando Alonso frustriran je što je njegova utrka u Austinu završila nakon samo 600 metara i razočaran je što FIA dopušta da ‘amateri’ voze u najvišem rangu motorsporta i rade probleme kakve nije susreo ni u poluamaterskoj konkurenciji poput WEC-a.

Alonso vozi svoje posljednje utrke u Formuli 1, na njegovu žalost u jednom od trenutno najsporijih bolida, a situaciji ne pomažu ni ‘amaterski’ potezi vozača poput Strolla koji ga je u Austinu iz utrke izbacio već u prvom krugu.

“Nisam uzrujan, samo sam razočaran jer sam ovdje devet dana kako bih se utrkivao, a onda u utrci odvozite 600 metara nakon čega vas izguraju van,” rekao je Alonso.

“Tako je kako je, ali ovo je više problem za FIA-u što dopuštaju ovakav način vožnje.”

“Vozim i u drugim serijama s amaterskim vozačima, teoretski, a nikad nije bilo takvih problema.”

“Ovdje je više amatera nego u drugim serijama.”

Alonso je kao žrtva incidenta u prvom krugu rano završio i utrku u Belgiji, a u Austinu je barem stigao do četvrtoga zavoja za razliku od Belgije gdje je utrku skončao već u prvom zavoju, baš kao i 2012.

“Možda nakon velikoga sudara FIA nešto učini.”

“Dotad ću se pokušati zabaviti u drugim kategorijama gdje se utrkujemo protiv 34 automobila, protiv amatera, protiv 60-godišnjaka i nikad se ništa ne dogodi.”

“Ovdje trebamo odbojnike, kao kartinzi za unajmljivanje, pa se onda možemo zabijati jedni u druge.”

“Utrkujem se i u WEC seriji [s Toyotom] i oni su također vrlo agresivni, a imamo i tri kategorije [LMP1, LMP2 i GT Pro/Ama]. Postoje i neki amaterski vozači u GT-Am kategoriji, ali nitko se ne zabija u druge vozače. Mentalitet vozača je drukčiji.”

“Nekad pogriješite ili pokušate riskirati na startu ili možete promašiti točku kočenja. Ali kao i na Spa, vi startate i odjednom se drugi igraju kuglanja s vama.”

Osim Strolla, amaterske vještine u Austinu pokazao je i Grosjean koji se u prvom krugu zabio u Leclerca na kočenju za 12. zavoj i obojici uništio utrku.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…