Fernando Alonso smatra da su i Lewis Hamilton i Max Verstappen učinili što su trebali učiniti u incidentu na VN Italije, a Carlos Sainz ne želi reći tko je kriv i vjeruje da su oba vozača mogla izbjeći incident da su htjeli.

Hamilton i Verstappen sudarili su se drugi puta ove sezone u Monzi nakon okršaja na Silverstoneu, a iako je ovaj incident bio pri puno manjoj brzini Verstappenov bolid završio je na Hamiltonovom te mu je stražnji kotač završio na njegovoj kacigi.

Svi su još jednom pohvalili sustav zaštite vozačeve glave, koji je prema Hamiltonovom mišljenju spasio život, a iako su suci kaznili Verstappena i proglasili ga ‘većinskim krivcem’ brojni vozači smatraju da je riječ o trkaćem incidentu.

Takvoga mišljenja je i Alonso, bivši Hamiltonov momčadski kolega iz McLarena 2007., koji vjeruje da su oboje učinili što su trebali.

“Oboje su tu, oboje su prvaci, uvijek se bore na granici i našli su se u nesretnoj poziciji u tom zavoju, preko rubnika je bolid malo poskočio i onda su se dotaknuli s gumama, a gume znaju podići bolid u zrak,” rekao je Alonso.

“Ali to je bilo pri maloj brzini, 30 ili 40 km/h, nije bilo opasno, ništa.”

“Zato ne mislim da je to bila velika stvar. Silverstone vjerojatno jest, ali ovo je bio trkaći incident.”

“Mislim da je Lewis probao ići široko u prvom zavoju i možda prisiliti Maxa da prereže zavoj. Max to nije učinio, ostao je s vanjske strane, ali nije mogao odvoziti taj zavoj.”

“Oboje su učinili što su trebali i nažalost, dotaknuli su se.”

“To je vrlo tipičan manevar u prva dva zavoja, bili su jako nesretni što je došlo do dodira.”

Sainz kaže da se incident mogao izbjeći da je jedan od vozača učinio nešto drukčije.

“Incidenti se uvijek mogu izbjeći,” rekao je Sainz.

“Mislim da se dva vozača ne mogu sudariti da to barem jedan od njih ne želi.”

“Uvijek se žestoko bore jer se moraju boriti za naslov i uvijek ste skloniji takvim incidentima, kao što smo vidjeli u prošlosti.”

“To je prirodna stvar u Formuli 1, da se vozači koji se bore za naslov češće sudaraju, zar ne?”

“S moje strane incident je prilično jasan, neću ići u detalje, neću dati svoje mišljenje. Jer mislim da ćemo razgovarati o tome na idućem sastanku vozača.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…