Fernando Alonso kaže da je Hondin najveći problem bila stalna promjena koncepta motora zbog koje su svake godine morali započeti od nule, a ne nastaviti razvoj započet prošle godine.

McLaren i Honda ponovno su se ujedinili 2015. godine, ali sve što su uspjeli ostvariti u tri godine bili su tek ulasci u Q3 i bodovi, što je bilo debelo ispod postavljenih ciljeva koji su uključivali postolja, pobjede i dominaciju u Formuli 1 na tragu kraja 80-ih.

Najveći problem bila je loša pouzdanost zbog koje je McLaren predsezonska testiranja proveo većinom u garaži zbog čega je kasnio i razvoj performansi.

“Mislim da je najveći problem u posljednje tri godine to što smo svaki puta na zimskim testiranjima započeli od nule,” rekao je Alonso u Japanu.

“Tako da smo morali poboljšati puno stvari. Australija je bila test, Kina je bila test, Bahrain je bio test. To vas stavlja u poziciju da se nadate da ćete iduće sezone nastaviti gdje ste stali na kraju prošle jer se zaostatak tijekom sezone smanjivao. Ali to se nije dogodilo.”

“Svake sezone morali smo mijenjati filozofiju motora, morali smo mijenjati položaj turbine, mijenjali smo različite stvari koje su nas malo previše usporavale u smislu razvoja.”

Iako McLaren i Honda nisu uspjeli u svom cilju, Alonso je i dalje ponosan na obje strane.

“Dobra stvar je što se nitko nije predao, još uvijek rade. Čak i ako ste ispali u Q1 inženjeri provode 20 sati ispred računala kako bi se nastavili poboljšavati. Nismo se puno poboljšali, ali ne zato jer nismo dovoljno radili.”

“Nismo ispunili ciljeve, rezultate kojima smo se nadali, i to je šteta, tužni smo zbog toga. Ali i dalje smo ponosni na posao koji je momčad odradila sa svim poteškoćama koje smo imali u zimskim testiranjima.”

“Uvijek ću biti ponosan što sam bio dio ovoga projekta iako manjak rezultata govori suprotno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrke u kojima se F1 prvenstvo odlučilo u Abu Dhabiju

Nevjerojatno uzbudljiva sezona u kojoj se za naslov prvaka bore Lewis Hamilton i Max Verst…