Fernando Alonso zadovoljan je prvim danom testiranja s novim bolidom i novim Renaultovim motorom unatoč problemu s maticom kotača, a McLaren je već poboljšao svoje najbolje vrijeme cijelih prošlogodišnjih testiranja u Barceloni.

Alonso je u jutarnjem dijelu odvozio tek 10 krugova, ali je poslijepodne bio najaktivniji od svih vozača i odvozio 41 krug te pritom postavio peto najbrže vrijeme na supersoft gumama, 1:21.339, što je 0.009 sekundi brže od najbržeg McLarenovog vremena na testiranjima u Barceloni 2017.

“Sretan sam zbog vas, ovo je dobra priča za vas,” rekao je Alonso novinarima nakon jutrošnjega incidenta s otpalim kotačem.

“Bio je to tek mali problem, ali bio je očit i vidljiv. Mnogi su vjerojatno imali teži dan od nas, ali njihovi su bolidi rastavljeni u garažama iza zaključanih vrata.”

“Ionako ne bismo previše vozili ujutro. Ali poslijepodne smo odvozili najviše krugova.”

“Bolid se čini dobar. Svi podaci koje smo imali iz zračnoga tunela podudaraju se sa stvarnošću.”

“Motor također, znam 80% Renaultovih inženjera iz naše garaže. Znam kako rade i koliko vrednuju vozne karakteristike motora. Svaki je razgovor s njima dobar i pomaže nam.”

“Motor me čini sretnim. Imamo puno potencijala s njim.”

Alonso je priznao da se on i njegova momčad detaljno uspoređuju s Red Bullom i Renaultom koji koriste istu pogonsku jedinicu R.E.18.

“Naravno da gledamo i uspoređujemo, znamo njihovu brzinu, koliko konstantno voze i koliko odvoze u cijelom danu.”

“Oni su naša referenca, to što imaju isti motor samo pomaže. Ako pronađu nešto što poboljšava motor to se odmah i nas tiče.”

Alonso hvali novi asfalt

Staza Circuit de Barcelona – Catalunya nedavno je dobila novi sloj asfalta koji je ravniji i puno glađe površine, a Alonso je pohvalio razinu prijanjanja na suhom.

“Već na prvim metrima u boksu možete osjetiti veliko poboljšanje,” rekao je dvostruki svjetski prvak.

“Više nema neravnina. Asfalt ima puno prijanjanja na suhom, ali na mokrom je teže jer nije jednostavno zagrijati gume. Ali to je općenito problem s ovako niskim temperaturama.”

“Ako tako ostane nećemo puno voziti. To je šteta za navijače.”

Nema problema s vidljivošću s halo zaštitom

Alonso kaže da nema problema s vidljivošću s halo zaštitom vozačeve glave koja je izazvala dosta kontroverzi nakon što je objavljeno da će 2018. biti obavezna na svim bolidima.

“Na slikama izgleda kao da je avion ispred vozača. Ali mi ne gledamo s prednje strane šasije, nego vozimo iz svoje perspektive.”

“Ne smeta, čak ni u zavojima. Najveća stvar je ući i izaći jer nema puno mjesta.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Albon najbrži na mokrom prvom treningu u Brazilu

Alexander Albon odvozio je najbrži krug u promjenjivim uvjetima na prvom slobodnom trening…