Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso kaže da je i dalje vrlo ponosan na projekt McLaren Honde bez obzira što zajedno nisu ostvarili rezultate kojima su se nadali.

McLaren i Honda 2015. su započeli suradnju koja je obećavala mnogo, a na kraju je donijela tek povremeno osvajanje bodova za momčad slavne prošlosti i svjetskim prvacima Alonsom i Buttonom za upravljačem.

Kako Honda nije uspjela proizvesti konkurentan motor ni u trećoj sezoni, McLaren više nije mogao čekati te su se odlučili prijeći na Renault čije će motore koristiti u F1 2018.

Bez obzira na razočaravajuće rezultate, Alonso je i dalje ponosan na partnerstvo McLarena i Honde jer su dali sve od sebe da ostvare zajedničke ciljeve.

“Ovo je bila vrlo važna utrka za nas, bila je to posljednja utrka za ovaj projekt i željeli smo završiti na dobar način,” rekao je Alonso.

“Nije to bilo previše uzbudljivo s naše strane, ali imali smo zanimljivu borbu s Massom ispred nas i Carlosom iza nas. Odabrali smo ući u boks ranije od Felipea i to je ispalo prilično dobro, ali nakon toga smo se mučili s brzinom i većinom se vozili sami.”

“Ali imali smo solidnu utrku, dobar start, dobru strategiju i osvojili dva boda. Tako da sam sretan.”

“Bila je ovo teška sezona i teške tri godine, ali i dalje sam vrlo ponosan na ovaj projekt.”

“Nismo uspjeli u rezultatskom smislu, ali svi smo se borili i naporno radili.”

“Sad kad smo krenuli odvojenim putevima, želimo sve najbolje Hondi i projektu McLaren Renault.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…