Alonso i Hamilton u Singapuru testiraju halo sustav

Svjetski prvaci Fernando Alonso i Lewis Hamilton napokon će testirati halo sustav zaštite vozačeve glave na prvom slobodnom treningu za VN Singapura.

Iako se halo sustav 2017. neće koristiti jer sustavu treba još testiranja i dorade, FIA obećava njegovo uvođenje 2018. Zato je važno da ga isprobaju svi vozači, a u Singapuru će svoje mišljenje moći iznijeti i Alonso i Hamilton nakon što su ga njihovi momčadski kolege Button i Rosberg već isprobali.

“McLarenu je isprobavanje halo sustava u Monzi s Jensonom omogućilo uvid u njegove performanse u uskim šikanama i brzim zavojima,” rekao je McLarenov tehnički direktor Tim Goss.

“Plan je da ga Fernando isproba u Singapuru koji nudi brojne druge varijable poput osvjetljenja, vrlo uskih zavoja i brojnih barijera.”

“Njegovo će mišljenje o halo sustavu biti proslijeđeno radnoj grupi u svrhu razvoja alternativnih rješenja za zaštitu vozačeve glave.”

Svjetski prvak iz 2009. Jenson Button, koji je sustav isprobao u Monzi, kaže da je osjećaj bio ‘pomalo čudan’.

“Bilo je u redu, nije bilo većih problema osim što je bilo nešto teže vidjeti svjetla za start utrke i u boksu, ali postoje brojne mogućnosti pomicanja koje bi riješile taj problem,” rekao je Button koji će 2017. pauzirati od utrkivanja i svoje mjesto u McLarenu prepustiti Stoffelu Vandoorneu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull ‘nema plan B’ ako FIA ne zamrzne razvoj motora

Red Bull priznaje da trenutno nemaju alternativni plan ukoliko FIA ne zamrzne razvoj motor…