Fernando Alonso i NASCAR legenda Jimmie Johnson isprobali su McLaren Mercedes MP4-28 iz 2013. i NASCAR automobil na stazi Bahrain International Circuit u sklopu akcije ‘JJxALO’ zamjene trkaćih automobila.

Alonso je, suprotno planiranom programu, zatražio kratku vožnju McLarena MP4-28 s Mercedesovim V8 motorom, posljednjim primjerkom te generacije prije hibridne turbo ere koja je započela 2014., kako bi postavio ranu referencu za Johnsona.

Sedmerostruki NASCAR prvak trebao je odvoziti pet krugova u nizu u svom prvom F1 iskustvu, ali mu se kaciga dizala na ravnim dijelovima pa je McLaren na bolid postavio vizir kako bi riješio problem i omogućio mu da odvozi više krugova.

Alonso je odvozio nekoliko krugova u NASCAR Chevrolet automobilu, a oba vozača kasnije će odvoziti još krugova u poslijepodnevnom dijelu programa.

Posljednji McLaren s V8 motorom koji je Alonso vozio je MP4-22 iz 2007. s kojim je završio treći u prvenstvu, s bodom manje od prvaka Raikkonena i s istim brojem bodova kao i viceprvak Hamilton, a 2013. je Alonso vozio Ferrari F138, posljednji Ferrarijev F1 bolid s V8 motorom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …