Alonso i Vandoorne s novim MGU-H i turbo punjačima osuđeni na start sa začelja

McLaren Honda MCL32 pits Barcelona F1 2017 testing Foto McLaren

McLarenovi vozači Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne dobit će velike kazne na VN Azerbajdžana zbog još novih elemenata Hondine pogonske jedinice.

Japanski proizvođač odlučio se na promjenu problematične MGU-H jedinice koja ih muči od početka ove sezone i koja dosad nije mogla trajati više od dvije utrke, a zbog povezanosti dijelova Honda je svojim vozačima morala uvesti i nove turbo punjače.

I Alonsu i Vandoorneu to će biti šesti MGU-H što će im donijeti po 10 mjesta na startu VN Azerbajdžana, a novi turbopunjači donijeti će im po još pet mjesta što zasad daje kazne od po 15 mjesta.

Honda također planira i zamijeniti i gotovo cijelu pogonsku jedinicu nakon drugoga slobodnog treninga (osim baterije i kontrole elektronike) što će ga dovesti do sedmoga MGU-H i turbo punjača i donijeti mu još 15 mjesta kazne.

Vandoorne je svjestan da će on i Alonso ovu utrku startati sa začelja, ali odlučan je da ovu priliku iskoriste za odradu kazni na stazi na kojoj ionako ne bi imali previše šansi za dobar rezultat.

“Dat ćemo sve od sebe, usredočiti se više na simulacije utrke i nadam se da ćemo u utrci biti u igri.”

Vandoorne nije znao reći hoće li novi Hondin MGU-H i turbo donijeti više performansi iako se zna da novi MGU-H sadrži poboljšanja koja bi mu trebala produžiti vijek trajanja i pouzdanost.

“Teško je reći, mislim da je to vjerojatno pitanje za Hondu.”

“Ne mislim da će biti previše drukčije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Red Bull ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008.’

Max Verstappen smatra da njegova momčad ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008. kada je …