Fernando Alonso nastavlja pripreme za svoj F1 povratak iduće sezone i testirat će dvije godine star Renaultov R.S.18 u Bahrainu kojega će voziti tijekom dva dana.

Alonso je već počeo raditi u simulatoru u Enstoneu, a odvozio je i 100 kilometara u aktualnom R.S.20 u Barceloni nakon utrke na Nurburgringu u sklopu dana za snimanje promotivnih materijala.

Renault planira koristiti Alonsa na testu u Abu Dhabiju nakon posljednje utrke sezone, ali testom u Bahrainu žele mu pomoći da bude što spremniji za tu priliku.

Test će se održati 4. i 5. studenoga odnosno idući tjedan u srijedu i četvrtak, a budući da je riječ o dvije godine starom bolidu nema ograničenja kilometara koji se smije prijeći iako se moraju koristiti posebne Pirellijeve demonstracijske gume koje nisu iste specifikacije kao trkaće gume.

“Idući korak u Fernandovom F1 povratku; dvodnevni test u R.S.18 u Bahrainu idući tjedan, 4. i 5. studenoga.”

Alonso će se u Formulu 1 vratiti nakon dvije sezone pauze nakon što je privremeno zaključio F1 karijeru u McLarenu 2018. s Renaultovim pogonskim jedinicama, a nakon testa ovogodišnjega R.S.20 pozitivno se izrazio o napretku snage Renaultove pogonske jedinice R.E.20.

Renault je jučer u Bahrainu testirao svoga juniora Christiana Lundgaarda, također s dvije godine starim R.S.18.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…