Fernando Alonso tvrdi da je u svojoj karijeri imao čak šest ponuda iz Red Bulla, suprotno izjavama Christiana Hornera koji tvrdi da mu Red Bull nije nudio da postane njihov vozač 2019., i zahtjeva ispriku zbog iznošenja pogrešnih činjenica.

Alonso je izjavio da je ove godine imao dvije Red Bullove ponude za vozačko mjesto 2019. od kojih je jedna bila prije Ricciardove odluke, a jedna poslije.

Christian Horner to je porekao i, među ostalim, rekao da Alonso ne bi bio najzdraviji odabir za momčad jer je napravio kaos gdje god je došao.

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko priznao je da je Red Bull 2007. ili 2008. htio dovesti Alonsa, ali su njegovi zahtjevi bili preveliki i da je svoje prethodne momčadi pretvarao u ‘predstave jednoga čovjeka’.

“Da, imao sam nekoliko ponuda iz Red Bulla,” rekao je Alonso za Sky Sports F1.

“Zapravo, imao sam ponude 2007., 2009., 2011., 2013. i dvije ove godine, jednu u Monaku i jednu u kolovozu.”

“Tako da sam sretan što ste me pitali to pitanje jer su komentari Christiana Hornera i Helmuta Marka potpuno izvan konteksta, iznenađujući komentari o tome da uzrokujem kaos i da sam teška osoba za suradnju.”

“Pod prvo, nikad nisu radili sa mnom, a drugo, love me već pet ili šest puta u posljednjih sedam godina i sad to govore, da su vjerni svome programu i svojim obavezama prema juniorskim momčadima.”

“Bilo je to čudno i nepošteno prema meni.”

“Pisao sam Christianu o tim komentarima ovoga ljeta, ispričao se mailom i nadam se da će se ovoga vikenda ponovno ispričati.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…