‘Imao sam sreće u karijeri, dva naslova su u redu’

fernando-alonso-mclaren-mercedes-mp4-22-european-gp-nurburgring-f1-2007-victory

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso kaže da je imao sreće kroz cijelu karijeru i da zato ne bi bio nezadovoljan ni s dva naslova svjetskoga prvaka.

Alonso je bio svjetski prvak s Renaultom 2005.i 2006., ali je zato bio i tri puta drugi u Ferrariju (2010. 2012. i 2013.) i jednom treći u McLarenu 2007.. bod iza prvaka Raikkonena. Osim toga, Španjolac je bio i četvrti (2004. 2008. i 2011.), peti (2008.) i šesti (2003. i 2014.) što nije uspjelo nijednom vozaču u povijesti.

sato-alonso-canada-montreal-gp-f1-2007-battle-for-6th
Sedmo mjesto u Kanadi, nakon što ga je prestigao Sato u Super Aguriju, jedna je od utrka koja je Alonsa koštala trećeg uzastopnog naslova prvaka u McLarenu 2007.

Bez obzira na propuštene prilike za dodatne naslove prvaka, Alonso nije razočaran jer je svjestan da je imao sreće što je uopće bio u prilici osvojiti naslove prvaka.

“Bio sam jako sretan cijele karijere što sam se mogao boriti za prvenstva. Da, bilo je još dobrih prilika, ali zbog ovog ili onog razloga to se nije dogodilo.”

Profil vozača: Fernando Alonso

Kad su mu novinari sugerirali da je dosad mogao imati pet naslova kao legendarni Argentinac Juan Manuel Fangio, Španjolac se donekle složio.

“Da, vjerojatno, ali moja je karijera isto tako mogla završiti u kartingu.”

“Za mene je ovo savršeno.”

Što se tiče ciljeva do kraja F1 karijere, Alonso je vrlo jasan.

“Još jedno prvenstvo je krajnji cilj,” rekao je Alonso koji je posljednji put pobijedio na VN Španjolske 2013. u Ferrariju.

“Naporno radimo na tom projektu. A s novim pravilima iduće sezone vjerojatno će se vratiti i uzbuđenje vožnje bolida koji će biti mnogo atraktivniji i mnogo brži.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

2 Komentari na "‘Imao sam sreće u karijeri, dva naslova su u redu’"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
F12013
Pretplatnik

Realna izjava Fernanda. Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu s njegovim statistikama…
Žao mi je samo što u Ferrariju nije došao do naslova. Želim mu naslov s McLareno Hondom, ako ne bude naslov, da se barem bori za pobjede i postolja. Prazan je grid bez njega na vrhu.

Sretno Samuraju??!

FerrariHR
Pretplatnik

Kao i uvik,slažem se sa tobom?

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…