Alonso ‘izvukao maksimum’, Button u problemima

alonso-mclaren-brazil-f1-2016-foto-mclaren

Fernando Alonso vratio je McLaren u Q3 prvi puta nakon VN Malezije, a Jenson Button mučio se s bolidom koji je bio ‘potpuno drukčiji’ u odnosu na petak.

Alonso se kvalificirao u Q3 sedmim najbržim vremenom u Q2 i startat će deseti, a kaže da je svakim krugom uspio pronaći nešto vremena i da su njihovom MP4-31 odgovarali hladniji uvjeti u Sao Paolu.

“Zaista sam uživao i imao povjerenja u bolid. Hladniji uvjeti bolje odgovaraju našem paketu od visokih temperatura u petak,” rekao je Alonso.

“Izvukli smo maksimum iz bolida.”

“Nakon trećeg treninga bili smo pomalo zabrinuti jer nismo imali brzinu, a kad sam vidio da je Jenson ispao u Q1 bio sam još više zabrinut. Pomislio sam ‘ovo neće biti naša subota’.”

“Ali moj bolid se ponašao fantastično na svih pet setova mekših guma koje sam koristio u kvalifikacijama. Bolid je nastavio pružati sve bolje performanse i uspijevao sam pronaći dodatnu desetinku svaki puta kad bih izašao na stazu,” rekao je Alonso koji je u Brazilu osvojio oba naslova prvaka, ali nikad nije pobijedio u utrci.

“U utrci očekujemo hladnije uvjete s mogućnošću kiše pa će biti dobro startati u prvih deset.”

Button – Nešto nije bilo u redu s bolidom

button-brazil-f1-2016-foto-mclaren
Jenson Button imao je razočaravajuće kvalifikacije, VN Brazila 2016. (Foto: McLaren)

Button je također osvojio svoj naslov prvaka u Brazilu, a na istoj je stazi ostvario i zasad posljednju pobjedu za McLaren 2012. Ali u kvalifikacijama nije bio ni blizu Alonsu te je ispao već u Q1.

“Bolid je u petak bio zaista dobro uravnotežen, ali u kvalifikacijama je to bio potpuno drukčiji bolid,” požalio se Button.

“Nešto definitivno nije u redu, nema razloga da se bolid ponaša na taj način. Kad su uvjeti hladniji obično dobijete nešto više prijanjanja na stražnjoj osovini, ali tada u brzim zavojima nedostaje prijanjanja na prednjoj.”

“Tako uništite stražnje gume u sporim zavojima i više nemate prijanjanje jer ste ih potrošili.”

McLaren je obećao da će analizirati podatke i nastojati riješiti Buttonove probleme uoči utrke.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače oko vožnje izvan granica staze

FIA je upozorila vozače da će morati paziti na vožnju unutar granica staze u posljednja dv…