Fernando Alonso kaže da je McLaren u kvalifikacijama za VN Meksika imao najbolji bolid i da je sav napredak došao od razvoja šasije, a ne od motora koji je već korišten na prijašnjim utrkama.

McLaren je dobro započeo vikend, ali na trećem treningu bili su tek 16. i 19. najbrži uoči kvalifikacija.

Ali Fernando Alonso postavio je dva fantastična kruga u Q1 i na kraju završio peti najbrži s 0.192 sekunde zaostatka za najbržim Hamiltonom.

S obzirom na ogromni deficit snage Hondina motora i dugom pravcu u Meksiku, Alonsove tvrdnje da je McLaren imao najbolji bolid na ovoj stazi imaju uporište.

“Dans, ili barem danas, imali smo najbolji bolid,” rekao je dvostruki svjetski prvak.

“Bolid se ponašao nevjerojatno. U zavojima je imao vrlo dobro prijanjanje i dopuštao mi da vozim instiktivno i jednostavno.”

“Prošlo je dosta vremena otkako smo postavili ljubičasti sektor [najbrže vrijeme]. Ovo je vjerojatno najbolji vikend cijele sezone, dosad spektakularan vikend.”

Honda u Meksiko nije donijela nikakva poboljšanja, dapače, Alonso je koristio već korišten motor kako bi novi sačuvali za posljednje dvije utrke.

“Motor je isti. Zapravo, danas smo koristili prethodni motor. Jučer smo koristili novi, ali čuvamo ga za Brazil i Abu Dhabi.”

“Tako da su sva poboljšanja zahvaljujući aerodinamici i nešto manje dijelovima ovjesa koje smo donijeli na prethodnih nekoliko utrka.”

Osvajanje bodova ‘gotovo nemoguće’

Oba McLarenova vozača dobit će velike kazne zbog promjene elemenata Hondine pogonske jedinice i zato će osvajanje bodova biti teško, posebno s obzirom na McLarenovu maksimalnu brzinu.

“Nažalost, zbog kazni startamo posljednji pa će biti gotovo nemoguće osvojiti bodove jer na pravcima nećemo moći prestizati,” rekao je Alonso.

“Ali pripremamo se za 2018. na najbolji mogući način. Danas, prvi puta u tri godine, imali smo najbolji bolid na stazi.”

Alonso je u Q1 od Vandoornea bio brži za čak osam desetinki sekunde.

McLaren najsporiji na mjerenju brzine

Na startno ciljnom pravcu Alonso i Vandoorne zabilježili su dvije najmanje brzine (311.2 i 312.1 km/h) dok je najbrži Ocon vozio 322.0 km/h.

Na mjerenju brzine uoči prvoga zavoja Alonso je bio 16. najbrži s 344.4 km/h, Vandoorne najsporiji s 335.9 km/h, a najbrži Ocon jurio je 355.6 km/h.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …