Fernando Alonso kaže da njihovi suparnici iz Ferrarija neće moći zadržati istu razinu performansi kao na posljednje dvije utrke jer im je brzo zagrijavanje guma omogućilo da ostvare bolje rezultate od očekivanih.

Ferrari se značajno poboljšao u odnosu na prošlu sezonu te se bore s McLarenom za treće mjesto u poretku konstruktora, a na posljednje dvije utrke u Monaku šokirali su svoje suparnike osvajanjem dvaju uzastopnih pole positiona koje je osvojio Leclerc.

Iako u Monaku Leclerc nije uspio startati Sainz je uspio završiti drugi dok je u Bakuu Leclerc pao u poretku te na kraju završio četvrti iako su iz borbe za vrh ispali i Verstappen i Hamilton.

Alonso je u Bakuu ostvario najbolji rezultat sezone i završio šesti, a komentirao je Alpineovu formu i očekivanja uoči nastavka sezone te naglasio da očekuje da Ferrari neće moći zadržati istu razinu performansi na ostalim utrkama.

“U Monaku i Bakuu izgubili smo nešto performansi,” rekao je Alonso.

“Bilo je gore u Monaku dok smo u Bakuu bili bliže, ali mislim da se moramo vratiti u formu koju smo pokazali u Barceloni i Portimau. Nadamo se da ćemo se od Francuske moći vratiti na tu razinu performansi.”

“Na uličnim stazama, priprema guma pomaže našim suparnicima da podignu razinu svojih performansi. Sad se bore za pole position, ali ne vjerujemo da je to do poboljšanja na bolidu, to je zbog načina na koji zagrijavaju gume na uličnim stazama.”

“Ali nakon ovoga više nema uličnih staza. Čak je i Singapur otpao. Tako da ćemo se možda vratiti u normalnije performanse.”

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto razmišlja slično kao i Alonso i kaže da su Mercedes i Red Bull i dalje jači od Ferrarija.

“Mislim da su dva bolida ispred nas i dalje jači, bez sumnje,” rekao je Binotto nakon Bakua.

“Sjajno je imati pole position i u Monaku i Bakuu, ali ne mislim da to pokazuje naše prave performanse. Mislim da su dva bolida i dalje jača od nas.”

“Ali napredujemo. Napredujemo jer učimo o bolidu i iskorištavamo ga bolje nego na početku sezone. I znamo da nam stižu još neka poboljšanja.”

“Općenito, tu smo gdje jesmo. U utrci smo se nadali nešto boljim performansama nakon kvalifikacija. Sigurno je da moramo poboljšati svoju brzinu u utrci, ali općenito, mislim da nismo imali loše performanse kad smo imali čistu stazu ispred sebe.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda razmatraju novi motor za Verstappena

Red Bull i njihov dobavljač motora Honda razmatraju uvođenje petoga motora s unutarnjim iz…