Fernando Alonso ne vjeruje da će Honda u Toro Rossu ostvarivati zapažene rezultate na početku nove sezone Formule 1 i smatra da će se boriti za posljednjih nekoliko pozicija.

McLaren je imao teška predsezonska testiranja s najmanje krugova od svih momčadi i brojnim različitim problemima s agresivno koncipiranim bolidom MCL33 koji koristi Renaultovu pogonsku jedinicu R.E.18.

Toro Rosso i Honda imali su puno uglađeniji start s trećim najvećim brojem krugova iza Mercedesa i Ferrarija, a Honda nije uzrokovala nijedan problem s bolidom, što je potpuna suprotnost prošloj sezoni i katastrofalnim testiranjima s McLarenom.

Bez obzira na dobar start za Toro Rosso i Hondu i relativno loš McLarenov start s Renaultom, Alonso vjeruje da Toro Rosso neće biti konkurentan u Australiji dok od McLarena očekuje borbu za bodove.

“Imali su dobra zimska testiranja i prvi bih im čestitao da završe u prvih pet,” rekao je Alonso.

“Ali ne mislim da će se to dogoditi. Testiranja nisu isto što i prvenstvo od 21 utrke s tri motora.”

“Mislim da će se boriti za posljednja tri ili četiri mjesta, a mi u McLarenu ćemo se boriti za prvih pet ili šest pozicija.”

Alonso kaže da nema ništa protiv Honde, nego jednostavno realno gleda na situaciju. “Vidjet ćemo gdje je Honda zaista u Australiji.”

McLaren svaku utrku treba biti u top5

Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault, F1 2018.

Dvostruki svjetski prvak, koji je svoje naslove prvaka osvojio 2005. i 2006. s Renaultom, ne sumnja da će kombinacija druge najuspješnije momčadi svih vremena i proizvođača motora poput Renaulta biti uspješna.

“Ne vidim razlog za pesimizam,” rekao je Alonso.

“McLaren je druga najuspješnija momčad u povijesti i Renault je jedan od najboljih proizvođača motora svih vremena. Ne vidim razlog zašto to ne bi ispalo dobro.”

“Vrlo smo sretni s prelaskom na Renault jer smo se poboljšali četiri sekunde.”

“Ništa se nije promijenilo u odnosu na naše početne ciljeve, željeli smo se poboljšati tijekom prošle tri godine i doći što je moguće bliže najbolje tri momčadi.”

“Na putu smo. Kad smo prešli na Renault, složili smo se da bi bilo dobro kad bi McLaren mogao ući u top5 u svakoj utrci, biti u Q3 i boriti se za postolja kad god to bude moguće.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes će ‘pozorno proučiti’ McLarenove nadogradnje

Mercedesov tehnički direktor James Allison priznaje da će njegova momčad 's većom pozornoš…