Fernando Alonso nije oduševljen ponašanjem Renaultova vozača Hulkenberga koji je ‘daleko promašio’ točku kočenja za prvi zavoj i da se na VN Belgije igrao kuglanja s ostalim vozačima.

Hulkenberg je kasnim kočenjem udario u Alonsa koji je zatim preletio Leclerca, a od oštećenja su stradali i Ricciardo i Raikkonen koji su kasnije odustali.

Alonso je razočaran ishodom utrke u kojoj je kao žrtva sudara nastradao i 2012. kada je Grosjean bio negativac koji je propustio iduću utrku u Monzi dok je Hulkenberg dobio 10 mjesta kazne za VN Italije.

“Razočaran sam, imao sam dobar start, postojalo je nekoliko prilika za pretjecanje u prvom zavoju. Igrate na sigurno, kočite na istom mjestu, a zatim pogledate u retrovizire i vidite da se dečki iza vas ponašaju kao da je posljednji zavoj prvenstva,” rekao je.

“Vidio sam Nicu u retrovizoru da dolazi s blokirana sva četiri kotača pri vrlo velikoj brzini. Potpuno je promašio kočenje i to daleko, ne samo za par metara. Nije bilo šanse da to izbjegnem.”

“Zatim sam osjetio udar i preletio preko Charlesa. Nije da nam je trebao dokaz, ali halo je danas ponovno pokazao da je vrlo dobra stvar za imati na bolidu.”

“Sad se osjećam dobro, ali morat ću pričekati još par sati kako bih vidio kako će biti kad se sve ohladi.”

Alonso je i dalje deveti u poretku vozača, ali Perez mu se nakon petoga mjesta na Spa približio na samo četiri boda.

BORBA ZA SEDMO MJESTO

7. Nico Hülkenberg 52   6 8 8 4 6 2 8 10
8. Kevin Magnussen 49   10 1 8 8 10 2 6 4
9. Fernando Alonso 44   10 6 6 6 4 4 4 4
10. Sergio Pérez 40   15 2 6 1 6 10
11. Esteban Ocon 37   1 8 2 8 6 4 8
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Berger – ‘Hamilton je prvi vozač kojega bih usporedio sa Sennom’

Gerhard Berger vjeruje da Lewis Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice nego je na pu…