Alonso očekuje težak vikend u Melbourneu

Alonso McLaren MCL32 helmet side close Foto McLaren

Fernando Alonso zna da njegovu momčad očekuje težak vikend u Australiji nakon predsezonskih testiranja koje su obilježili problemi s pouzdanošću Hondine pogonske jedinice, ali vjeruje da će određeni korak naprijed u odnosu na testiranja ipak ostvariti.

McLaren je imao katastrofalna predsezonska testiranja u kojima su tijekom osam dana odvozili samo 425 krugova, gotovo 300 manje nego prošle godine, a momčad se zbog problema s pouzdanošću nije stigla usredotočiti na izvlačenje performansi iz nove šasije i potpuno nove pogonske jedinice.

Dvostruki svjetski prvak zna da stvari neće biti bitno drukčije ni na prvoj utrci sezone, ali kaže da će i on i njegova momčad nastojati uživati koliko mogu i pokušati ostvariti napredak u odnosu na testiranja.

“Nakon teška dva tjedna testiranja pripremamo se za težak vikend u Melbourneu. Dat ćemo sve od sebe s onim što imamo, a momčad naporno radi i međusobno surađuje,” rekao je Alonso.

“Ali manjak vremena uoči prve utrke znači da imamo manje mogućnosti za velike promjene. Prvi korak je raditi na pouzdanosti prije nego možemo dati ikakva predviđanja o performansama. Pokušat ćemo uživati u vikendu koliko možemo.”

Nova Hondina pogonska jedinica RA617H, koja slijedi Mercedesov koncept podijeljenog turba i kompresora i koja ima niže težište i manju težinu od prethodne, dobit će poboljšane mape motora, kao i ostali proizvođači, koje će im omogućiti da postignu bolje vozne karakteristike i iz motora izvuku više snage.

Navodno su mape motora uzrok velikih vibracija koje su uzrokovale razne probleme s pouzdanošću, posebno s elektronikom u drugome tjednu.

“U smislu performansi, imamo prostora za napredak s mapiranjem kako bismo imali bolje vozne karakteristike, a dodatnom analizom uspjeli smo napraviti dodatne promjene koje će biti spremne za Melbourne.”

“Znamo da idemo u pravome smjeru i nastavit ćemo se truditi poboljšati svoju konkurentnost tijekom sezone.”

McLaren je posljednje dvije sezone završio na devetom i šestom mjestu, a posljednju pobjedu ostvarili su na posljednjoj utrci 2012. u Brazilu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…