2023-Bahrain-GP-Alonso-Aston-Martin-AMR23-Friday-Photo-Pirelli-Aston-Martin-Edited-by-MAXF1net

Fernando Alonso ohrabren je prvim vikendom nove sezone u kojem je ostvario treće mjesto iza dva vozača Red Bulla i smatra da Aston Martinov bolid ima jako puno razvojnoga potencijala jer je riječ o vrlo bazičnoj specifikaciji.

Aston Martin je najviše napredovao u odnosu na isti vikend prošle sezone i jedini su pronašli više od dvije sekunde u najbržem vremenu vikenda, a od ostalih momčadi jedino je još Williams napredovao više od sekunde po krugu.

Alonso se kvalificirao peti i završio treći iza Verstappena i Pereza, ali je upozorio da tek trebamo vidjeti odnos snaga na ostalim stazama.

“Naravno, moramo pričekati Džedu, Australiju, vrlo različite staze, pa sam znatiželjan vidjeti možemo li zadržati ovu formu na različitim stazama,” rekao je Alonso.

“Ali, s druge strane, mislim da je bolid koji sada imamo samo vrlo bazičan bolid koji smo lansirali i s kojim smo otvorili sezonu s ovim potpuno novim konceptom.”

“Mislim da postoji još mnogo toga što se tiče razvoja ovog projekta, tako da sam optimističan.”

“Možete osjetiti energiju u momčadi, svi trenutno rade ravnomjerno i svi smo jako motivirani.”

“Ovaj vikend je kao iz snova, ali moramo ostati realni jer ovo je samo jedna staza i prva utrka. Jeddah je vrlo drugačija vrsta kola; sasvim drugačiji izazov. Jedva čekam da se vratim u bolid.”

Aston Martinov šef F1 momčadi Mike Krack kaže da je puno lakše razvijati ovako dobar bazni bolid nego značajno mijenjait koncept tijekom sezone kao 2022.

“Prošle godine smo uspjeli postati bolji tijekom sezone, ali smo također vidjeli koliko je to teško, zbog intenziteta koji imate s utrkama i ograničenja troškova, stvarno ste tijesni,” rekao je Krack.

“Morate početi s dobrom bazom jer si ne možete priuštiti da potrošite ono što imate na raspolaganju samo na razvoj.”

“To je i razlog zašto smo bili agresivni u ciljevima koje smo imali za bolid. Očito, to nije uvijek lako postići, ali naša momčad tu je uspjela postići sjajne stvari.”

“Puno, puno lakše je razvijati se iz ove baze nego razvijati se iz baze koju smo imali prošle godine.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Francuske 2006. – Ferrari i Bridgestone porazili Renault i Michelin na njihovu terenu

Michael Schumacher ostvario je četvrtu pobjedu u sezoni i drugu uzastopnu na današnji dan …