Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso otvoren je prema mogućnosti da u Formuli 1 ostane i nakon iduće sezone nakon što je za vrijeme VN Belgije potpisao novi jednogodišnji ugovor s Alpineom za 2022.

Alonso se vratio u Formulu 1 nakon dvije godine pauze i nakon nekoliko utrka privikavanja ušao u formu po kojoj je bio poznat i oduševio ljubitelje F1 sjajnim kvalifikacijskim krugovima i vještinom utrkivanja.

Posebno impresivne nastupe imao je na Silverstoneu, kada je u sprint utrci s 11. startnoga mjesta došao do petoga mjesta na kraju prvoga kruga i u Mađarskoj gdje je deset krugova zadržavao puno bržega Hamiltona u Mercedesu i time pomogao Oconu da ostvari prvu pobjedu u Formuli 1.

Iako će Alonso imati 41 godinu kad mu istekne trenutni ugovor, Španjolac vjeruje da i dalje može zadržati svoju brzinu i da u tom slučaju, uz nastavak pozitivnoga trenda za Alpine, želi nastaviti i nakon 2022.

“Nadam se da ćemo iduće godine imati paket s kojim se možemo boriti za konkurentne pozicije, korak bolje nego ove godine, to je cilj,” rekao je Alonso u Belgiji.

“Imali smo neka očekivanja ove godine, nakon tri postolja za Renault prošle godine, da bismo se mogli boriti za tri ili četiri postolja ove godine. Ali to se nije pokazalo vjerojatnim.”

“Mislim da se Ferrari puno poboljšao, AlphaTauri se poboljšao, McLaren je napravio korak naprijed s Mercedesovim motorom. Tako da smo se našli u borbi za pozicije od osmoga do 12. mjesta.”

“Želimo biti bolji iduće godine, to će nam biti prvi cilj i to će me vjerojatno ohrabriti da nastavim nakon toga.”

2021 Belgian GP Alonso and Rossi Alpine new 2022 F1 contract Photo Alpine
Laurent Rossi, Alpineov CEO, i Fernando Alonso, VN Belgije 2021. (Photo: Alpine)

“A i s moje strane, i ja se moram nastaviti poboljšavati. Kao što sam puno puta rekao, još nisam na 100% i postoje dani koji pokazuju da se i dalje moram popraviti u nekim područjima.”

“Iduće godine, ako vidim napredak s moje strane i nastavim se poboljšavati i uživati, zašto ne bih nastavio s utrkivanjem?”

“Ako vidim da nisam dovoljno brz ili ne radim dovoljno dobar posao bit ću prvi koji će dići ruku i reći, znate, možda bi novo lice bilo bolje za momčad.”

“Ali nadam se da neće biti tako. Nadam se da ću moći dići ruku i reći da sam spreman za izazov 2023.”

Alonso se nakon 12 utrka nalazi na 11. mjestu u poretku vozača, četiri boda iza momčadskoga kolege Ocona koji je u Belgiji osvojio tri boda za sedmo mjesto dok je Alonso klasificiran kao 11.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappenovi potezi su ‘preko granice’ – Hamilton

Lewis Hamilton kaže da se u trkaćoj karijeri još nije susreo s vozačem poput Maxa Verstapp…