Fernando Alonso McLaren Honda Baku F1 2017 Photo McLaren

Fernando Alonso smatra da će staza Red Bull njihovom bolidu više odgovarati od brzih staza u Kanadi i Azerbajdžanu gdje je Španjolac osvojio prvi bod za McLaren ove sezone, a pomoći će i nova specifikacija Hondine pogonske jedinice koju će dobiti oba vozača.

Alonso je u Kanadi bio u krugu osvajača bodova prije još jednoga kvara na Hondinoj pogonskoj jedinici nekoliko krugova prije kraja, ali u dramatičnoj utrci u Bakuu dvostruki svjetski prvak uspio je izbjeći sve nevolje i momčadi donijeti prve bodove.

Honda je u Bakuu u Alonsovom bolidu testirala treću specifikaciju svoga motora, a za Austriju će novu specifikaciju dobiti i Alonso i Vandoorne nakon dodatnih testova u japanskom središtu u Sakuri.

“Uživao sam u utrci u Bakuu, naše performanse ne samo da pokazuju da nam je bolid jak, nego da je naša operativna momčad, mehaničari, inženjeri i stratezi, sastavljena od trkača koji smireno čekaju da iskoriste svaku priliku,” rekao je Alonso.

“Dva boda možda su mala utjeha za izuzetno težak vikend, ali uzet ćemo ih i iskoristiti da nas povedu naprijed.”

“Imamo razloga biti optimistični za Austriju, to je staza koja ne ovisi toliko o snazi motora kao neke prethodne utrke i mislim da će našem bolidu više odgovarati zavoji staze u Spielbergu.”

“Imat ćemo i nekoliko korisnih koraka naprijed na bolidu, uključujući treću specifikaciju Hondina motora koju sam probao u petak u Azerbajdžanu.”

Hondin šef Yusuke Hasegawa potvrdio je da će u Austriju donijeti novu specifikaciju svoje pogonske jedinice nakon uspješnog testa u Bakuu.

“Možemo potvrditi napredak po pitanju snage, nastavili smo s mapiranjem u tvornici koristeći podatke iz prošloga vikenda i donijet ćemo treću specifikaciju za oba vozača.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Norris – ‘Frustrirajuće je i nepravedno što je Sainz vraćen na treće mjesto’

McLarenov vozač Lando Norris kaže da je frustrirajuće i nepravedno vidjeti kako je Carlos …