Brojni aktualni F1 vozači stali su u obranu Sebastiana Vettela koji je ove godine napravio nekoliko skupih pogrešaka u borbi za naslov prvaka i vjeruju da su one posljedica prevelike želje da postigne rezultate koji možda i nisu bili mogući.

Vettel se i ove godine, kao i prošle, borio s Hamiltonom za naslov prvaka u prvom dijelu sezone, ali je zbog nekoliko velikih pogrešaka prosuo previše bodova i našao se pred nemogućim zadatkom da spriječi Britanca u pohodu na peti naslov.

Mediji i brojne poznate osobe u Formuli 1 žestoko su kritizirali Vettela i njegove pogreške, ali kolege vozači bili su dosta nježniji i opravdali te pogreške prevelikom željom da Ferrariju i sebi donese naslove prvaka.

Alonso – Brojne pogreške su slučajnost

Alonso smatra da je ‘slučajnost’ što je Vettel ove godine zaredao toliko različitih pogrešaka, pogotovo u duelima s drugim vozačima, ali i dok je u Njemačkoj bio sam u vodstvu po kiši.

“Vidio sam puno grafika u kojima je Sebastian tri milisekunde brži na ovom pravcu, Hamilton dvije milisekunde na kočenju, četiri milisekunde usred zavoja,” rekao je Alonso.

“Takve analize privlače puno pozornosti i donose velike posljedice u slučaju najmanje pogreške, ali mislim da su ti događaji više slučajnost nego čiste pogreške.”

Perez – Htio je nemoguće

Perez kaže da je Sebastian ‘sjajan vozač’, ali da je vjerojatno bio previše očajan u nastojanju da ostvari neostvarivo.

“Sebastian je fantastičan vozač, vrlo je teško procijeniti nečije performanse kad niste s njim u momčadi i ne znate što se točno događa. Vidjeli smo neke pogreške, vjerojatno jer je bio očajan ostvariti nešto što vjerojatno nije bilo moguće.”

“Ali on je četverostruki svjetski prvak s razlogo. On je u sjajnoj momčadi i vratit će se.”

Gasly – Vettel je bio predobar na početku sezone

Pierre Gasly, Red Bullov vozač za F1 sezonu 2019., vjeruje da je Vettel ostvario neočekivano dobre rezultate na početku sezone i da su očekivanja postala prevelika.

“Mislim da je nadmašio sam bolid na početku sezone, nekoliko je puta pobijedio kad vjerojatno nisu imali potencijal za pobjedu i onda su očekivanja narasla.”

“Kad se borite za naslov, na samoj ste granici, pokušavate postići stvari koje vjerojatno tad nisu ostvarive s tim bolidom i onda se dogode pogreške.”

Ricciardo – Ne želim mu govoriti kako voziti

Bivši Vettelov momčadski kolega, koji ga je pobijedio u Red Bullu 2014., vjeruje da je Vettel nakon toliko pogrešaka postao pomalo nesiguran.

“Te pogreške možda su ga učinile pomalo nesigurnim, možda i podsvjesno, tko zna,” rekao je Ricciardo.

“Iskreno, kad sam pogledao video s njegovoga bolida nisam vidio ništa posebno, nije napravio ništa ludo. Zato ga na neki način branim.”

“Da, dogodilo se nekoliko puta, ali u duelu sa mnom nije izgledao izvan kontrole. Možda je sve podsvjesno, ali ne želim mu govoriti kako da vozi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…