Fernando Alonso i Toyota Gazoo Racing otkrili su planove za pripreme za Dakar reli 2020. koji će se održati početkom iduće godine, a dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 testirat će na čak tri kontinenta.

Alonso je u ožujku prvi puta isprobao Toyotin Hilux u Kalahari pustinji, a sad će započeti intenzivan testni program koji bi ga trebao pripremiti za Dakar 2020.

Alonso navodno ima pravo povući se iz projekta ukoliko procijeni da nije dovoljno spreman za izazov koji nosi reli Dakar koji je na rasporedu za manje od pola godine.

“U ožujku ove godine odradili smo uspješnu dvodnevnu evaluaciju s Fernandom u našoj Toyoti Hilux u Južnoj Africi, automobilu koji je prošle godine pobijedio na reliju Dakar, što se pokazalo kao korisno iskustvo,” rekao je šef Gazoo SA momčadi Glyn Hall.

“Fernando ne samo da je uživao u tom iskustvu, nego se prilagođavao i poboljšavao svaki put kad je bio za upravljačem. Bilo je jasno da je Fernando na test došao pripremljen i spreman apsorbirati sve što mu pokažemo.”

“Reli je novost za Fernanda i siguran sam da ima vještinu i duh kako bi se okušao u ovom izazovu. Kao aktualni prvaci Dakar relija s dugom poviješću u reliju, siguran sam da možemo raditi zajedno s Fernandom kako bi izgradili njegovo samopouzdanje idućih nekoliko mjeseci.”

Alonso Dakar Toyota test

Alonso će danas započeti četverodnevni test na obalama Namibije, a cijeli testni program održat će se u Europi, Africi i Bliskom istoku.

Pripreme će uključivati i Alonsov debitantski nastup u Harrismithu 400, petoj utrci Cross Country serije u Južnoj Africi koja će se održati 13. i 14. rujna.

Alonso bi nakon toga trebao odvoziti još nekoliko utrka u pripremi za Dakar kao što su Reli Maroko (3. – 9. listopada) kao i posljednju utrku Cross Country serije u Južnoj Africi.

“Zaista sam uzbuđen što nastavljam avanturu s Toyota Gazoo Racing momčadi, zajedno smo ostvarili toliko toga otkako sam prvi puta vozio Toyotu u studenom 2017. s dvije uzastopne pobjede na 24h Le Mansa i WEC prvenstvom s momčadskim kolegama Sebastienom Buemijem i Kazukijem Nakajimom,” rekao je Alonso.

“Osjetio sam čari off-road relija ranije ove godine što mi je ostavilo dobar osjećaj.”

“Znao sam da će to biti potpuno drukčije iskustvo, ali Hilux se čini sjajan, dao mi je toliko samopouzdanja u tako kratkom vremenu i bio sam sve bolji i bolji. Veselim se idućim mjesecima treninga kako bih upoznao Hilux i radio s momčadi.”

Reli Dakar 2020. održat će se u Saudijskoj Arabiji od 5. do 17. siječnja i bit će prvi Dakar reli održan izvan Južne Afrike od 2007.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …