Fernando Alonso priznao je da se u posljednjoj fazi utrke bojao da njihov automobil broj osam neće završiti utrku iako se nalazio u sigurnom vodstvu i da ga je to podsjetilo na prošlogodišnji Indy 500 na kojem je odustao dok se nalazio na prvom mjestu.

Alonso je ovoga vikenda osvojio 24h Le Mansa vozeći Toyotu TS050 Hybrid #8 zajedno sa svojim suvozačima Nakajimom i Buemijem, a to je druga od tri utrke Trostruke krune motorsporta koja je Alonsov cilj već nekoliko godina.

Prošle godine je za momčad Andretti Autosport nastupio na Indyju 500, posljednjoj utrci koju mora osvojiti za Trostruku krunu, a dvadesetak krugova prije kraja otkazao mu je Hondin motor.

“Indy je jedna od utrka Trostruke krune i prošle godine pokušao sam pobijediti. Vodili smo, blizu pobjede, ali propustili smo priliku,” osvrnuo se Alonso na prošlogodišnje razočaranje.

“Ovdje smo vodili i brinuo sam se da ćemo ponovno propustiti priliku, ali uspjeli smo.”

“Nevjerojatan je osjećaj pobijediti, sad sam još uvijek u šoku jer smo bili tako usredotočeni i pod stresom dok smo gledali završnicu na TV-u.”

“Nisam navikao gledati svoj automobil kako se utrkuje, obično sam u njemu. Bila su to prilično intenzivna 24 sata, dva automobila unutar jedne minute više manje cijelu utrku.”

“Nisam znao je li bolje da gledam TV, spavam ili gledam MotoGP koji je tad bio na TV-u. Možda je MotoGP bio najbolja ideja.”

U Formuli 1 vozač može samo koliko i momčad

Alonso je još jednom podsjetio kako u F1 nema šanse zbog ograničenja bolida koji trenutno vozi i da zato želi ostvariti neki drugi cilj u svojoj trkaćoj karijeri poput Trostruke krune.

“Trostruka kruna definitivno je vrlo atraktivan cilj koji vam pomaže otkriti možete li biti bolji i kompletniji vozač,” rekao je Alonso.

“Kad ste u Formuli 1 samo slijedite performanse svoje momčadi i ako je vaša momčad prva, bit ćete prvi ili drugi. Ako je vaša momčad treća, bit ćete peti ili šesti.”

“Kako biste bili bolji i kompletniji vozač, morate pobijediti u svakoj seriji protiv specijalista u toj seriji.”

“Pobijediti specijaliste na ovalu ili ovdje s dečkima na utrkama izdržljivosti koji znaju svaki mali trik, doći ovdje i biti na toj razini vrlo je atraktivan cilj.”

 

Učitaj još iz wec

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari potvrdio povratak na Le Mans u najvišoj Hypercar kategoriji

Ferrari je potvrdio da se 2023. vraća u najvišu kategoriju prototipa sportskih automobila …