Fernando Alonso zadovoljan je utrkom u Kini na kojoj je i treći puta ove sezone završio u bodovima, ali žali za boljim rezultatom jer je sigurnosni automobil i drugima dao priliku da stave nove gume s puno manjim gubitkom vremena.

Alonso se kvalificirao 13. i bio 11. nakon prvoga kruga, a do kraja utrke prestigao je i Vettela koji je imao oštećen bolid u sudaru s Verstappenom.

Zbog Ricciardove pobjede i Raikkonenova postolja, Alonso je s četvrtoga pao na šesto mjesto u poretku vozača, što je i dalje daleko bolje nego prošle tri godine.

“Ponovno smo u nedjelju bolji nego ijedan drugi dan, što je dobro jer se tad dijele bodovi,” rekao je Alonso za McLarenovu F1 stranicu.

“Bila je to dobro odrađena utrka s naše strane, 13. mjesto na startu i 11. mjesto na kraju prvoga kruga.”

“Sigurnosni automobil nije nam išao na ruku jer smo bili na strategiji jednoga ulaska u boks i upravo stavili dobre, nove gume koje su nas trebale dovesti do kraja, ali sigurnosni automobil je svima drugima dao priliku da odu u boks.”

“Imali smo dobre borbe s Haasom i Ferrarijem iako ova druga nije bila poštena jer je Sebastian imao štetu na bolidu i mučio se u zavojima.”

“Uhvatili smo ga i vidjeli da su u jednom zavoju vrata ostala otvorena pa smo krenuli.”

“Sedmo mjesto je sjajan rezultat za momčad nakon teškoga vikenda, ali nema sumnje da se moramo poboljšati. Brzina nije bila tu cijeloga vikenda te i dalje nismo bili dovoljno brzi u utrci.”

“Bilo je sjajno vidjeti više ljudi na tribinama nego prošlih godina, hvala kineskim navijačima!”

Alonso je u Kini pobijedio 2005. s Renaultom i 2013. s Ferrarijem.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Monaka 2019. – Pirelli potvrdio najmekše komponente

Pirelli je potvrdio očekivanu vijest da će za VN Monaka donijeti tri najmekše komponente s…