Fernando Alonso testirat će ovogodišnji Renaultov F1 bolid na stazi u Barceloni u sklopu dana za snimanje promotivnih materijala što će biti njegovo prvo F1 iskustvo otkako je potvrđeno da se iduće sezone vraća u Formulu 1.

Alonso će iduće godine zamijeniti Ricciarda u Renaultu, a prvi korak priprema za F1 povratak odradit će sutra u Barceloni gdje će za vrijeme filmskoga dana smjeti prijeći najviše 100 kilometara u ovogodišnjem R.S.20.

Renault još uvijek nije potvrdio da će Alonso sutra voziti u Barceloni, ali glasnogovornik momčadi za Autosport je potvrdio da u utorak imaju aktivnost na stazi i da je identitet klijenta povjerljiv.

Još uvijek nije poznato hoće li Renault pripremiti i svoj F1 bolid iz 2018. s kojim smiju prijeći koliko god žele kilometara i kojega već imaju spremnog budući da su se Ricciardo i Ocon u njemu pripremali uoči prve utrke sezone u Austriji.

Alonso pozorno motri napredak momčadi koja je jučer s Ricciardom ostvarila prvo postolje u hibridnoj eri, a Abiteboul kaže da je gladan poput morskoga psa.

“Slao nam je poruke prije, za vrijeme i poslije utrke,” rekao je Abiteboul za Alonsa.

“Impresionirala bi vas razina njegove zainteresiranosti.”

“Isprve je bio najviše zainteresiran oko 2022., ali kako sezona odmiče i kako momčad napreduje sve je više zainteresiran za 2021. Mislim da je Fernando poput velikoga morskog psa. Čim namiriše krv želi napasti. To vidim, morskoga psa koji je jako gladan.”

Alonso se posljednji puta redovito borio za postolja 2013. u Ferrariju, kada je ostvario i posljednju pobjedu u F1 u Španjolskoj, 2014. je imao tešku posljednju sezonu u Ferrariju s dva postolja u Kini i Mađarskoj, a u četiri godine u McLarenu od 2015. do 2018. nije uspio ostvariti bolji rezultat od petoga mjesta.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kako Verstappen može do naslova u Saudijskoj Arabiji

Max Verstappen prvi se puta u F1 karijeri bori za naslov prvaka i trenutno ima prednost od…