Alonso MCL32 McLaren Honda Barcelona test FOto XPB

McLarenov vozač Fernando Alonso izrazio je svoje frustracije Hondinom pogonskom jedinicom kojoj nedostaje i snage i pouzdanosti, ali vjeruje da velika momčad poput njihove može okrenuti situaciju.

Nakon katastrofalne prve sezone, Honda je 2016. donekle popravila dojam, a za 2017. su pripremili potpuno novi koncept pogonske jedinice koji ih je trebao dodatno približiti ostalim proizvođačima.

Ali McLaren je imao katastrofalna testiranja u Barceloni s tek 333 kruga u prvih šest dana (55.5 po danu) s brojnim tehničkim problemima na Hondinoj pogonskoj jedinici koji su otežali i razvoj šasije.

Alonso kaže da je teško procijeniti kakav je bolid kad zavojima prilaze s 30 km/h nižom brzinom od konkurencije jer još uvijek koriste prvu specifikaciju Hodine pogonske jedinice s obzirom da drugu specifikaciju (za Melbourne) još nisu testirali zbog problema s pouzdanošću.

“Teško je reći kakva je šasija jer još ne pritišćemo s brzinom kao ostali,” rekao je dvostruki svjetski prvak koji je danas za najbržim Bottasom kasnio 3.7 sekundi.

“Sve se čini dobro, pod kontrolom, dobro reagira na promjene, dobro radi. Sretan sam s ravnotežom i načinom na koji mogu napadati zavoje i uživam voziti.”

“Ne mislim da po pitanju šasije puno zaostajemo za vodećim momčadima.”

“Imamo samo jedan problem, a to je pogonska jedinica koja nije pouzdana i nema snage.”

“Mislim da smo oko 30 km/h sporiji na pravcu, svakom pravcu.”

“Kad ste 30 km/h sporiji na svakom pravcu teško je imati pravi osjećaj. Osjećaj je dobar, ali kad zavoju priđete normalnom brzinom ne znate što će se dogoditi.”

‘Trebamo reakciju cijele momčadi’

Alonso MCL32 McLaren Honda Barcelona test floviz FOto XPB

McLaren je sa samo 333 kruga u prvih šest dana još u ranoj fazi testiranja (Mercedes je već na 842 kruga,prosjek 140.33 kruga po danu) pa je potrebna hitna reakcija cijele momčadi uoči prve utrke sezone u Melbourneu.

“Definitivno se trebamo i moramo poboljšati,” rekao je.

“McLaren je dominirao godinama, borio se za prvenstva godinama. Kad pomislite na McLaren bojite ih se, kao protivnika, jer znate da će McLaren stvari srediti brzo, kao jedna od velikih momčadi, i to je ono što trebamo.”

“Trebamo reakciju cijele momčadi, moramo ostati ujedinjeni i raditi blisko jedan s drugim, ali definitivno od cijele momčadi smjesta očekujem veliku reakciju.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso – ‘Hamiltonu Ferrari dosad nije bio san iz djetinjstva’

Fernando Alonso priznaje da je iznenađen objavom da će njegov bivši momčadski kolega Lewis…