Fernando Alonso trenutno se priprema za svoj prvi nastup na legendarnoj utrci 24h Daytone i otkrio je da ove sezone želi nastupiti na 24h Le Mansa dok će se na Indy vratiti godinu dana kasnije.

Alonso je 2017. šokirao svijet motorsporta odlukom da preskoči VN Monaka i nastupi na 500 milja Indianapolisa u nastojanju da osvoji Trostruku krunu.

Kako bi ju osvojio, uz pobjedu na VN Monaka u F1 koju već ima mora osvojiti i 24h Le Mansa i 500 milja Indianapolisa, a u pripremi za 24h Le Mansa nastupit će na 24h Daytone u momčadi šefa McLarena Zaka Browna.

Formula 1 je Alonsov prioritet u 2018., pogotovo jer se od McLarena s Renaultovim motorima očekuje povratak u borbu za postolja, ali želi nastupiti i na 24h Le Mansa jer se ne poklapa ni s jednom F1 utrkom.

“Moj glavni prioritet je Formula 1 i osvajanje trećega naslova,” rekao je Alonso u Daytoni.

“Ove godine imamo dobru priliku pokazati kako je McLaren dobra momčad i s Renaultovom pogonskom jedinicom trebali bismo se vratiti na vrhunske pozicije.”

“To je moj glavni cilj. Ali planiram nastupati i na nekim povijesnim utrkama koje se ne poklapaju s F1.”

“Ova utrka u Daytoni je neki prvi korak u utrkama izdržljivosti i test koliko uživam u ovakvim utrkama. Nadam se da će odgovor biti pozitivan.”

“Le Mans 24h i Trostruka kruna je drugi cilj pa ako uspijem ubaciti 24h Le Mansa ove godine, u kojoj neću nastupiti na Indyu, to bi bilo sjajno.”

Alonso priznaje da će u utrkama izdržljivosti morati naučiti neke nove tehnike vožnje kako bi bio konkurentan.

“Morat ću pokušati naučiti različite vozačke tehnike, pokušati naučiti od specijalista za te utrke i biti bolji vozač.”

“Ovo mi je prva utrka izdržljivosti, prvi puta da se utrkujem u prototipu [LMP2 kategorije], to je već velik izazov, ali veselim se.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…