Fernando Alonso razočaran je ishodom kvalifikacija za VN Kanade nakon što su na treninzima izgledali kao kandidati za Q3 bez obzira što je ponašanje njihova bolida MCL33 bilo zadovoljavajuće, ali vjeruje da i s 14. i 15. mjesta i dalje realno mogu ciljati na bodove.

McLaren je u Kanadi imao najgore kvalifikacije još od VN Bahraina kada su na 13. i 14. mjestu također bili najsporiji od svih u Q2 osim Verstappena koji se razbio pa će Alonso i Vandoorne VN Kanade startati s 14. i 15. mjesta.

Alonso vjeruje da će njihova brzina u utrci biti bolja nego u kvalifikacijama, ali nema objašnjenja zašto nisu napredovali kao i ostali u odnosu na slobodne treninge.

Alonso je bio 7. najbrži na prvom treningu, 10. najbrži na drugom, a Vandoorne je kao brži McLaren bio 10. najbrži na trećem treningu te se nije činilo da će biti tako spori u kvalifikacijama.

“Znali smo da bi ovo mogla biti teška staza za nas, ali jučer smo bili konkurentni, bolid je bio dobar i bili smo brzi,” rekao je Alonso.

“Bolid se i danas činio dobar, ali izgubili smo tu razinu konkurentnosti. Na trećem treningu osjećali smo se nešto manje konkurentno i nažalost to smo potvrdili i u kvalifikacijama u kojima nismo imali brzinu.”

“To je razočaravajuće, ali utrka je sutra i nadam se da ćemo uspjeti nadoknaditi neke pozicije s dobrim startom i pravom strategijom.”

“Ovo je staza s dobrim prilikama za pretjecanja te i dalje mislim da su bodovi moguć cilj za nas.”

Vandoorne – Obično smo bolji u utrci

Stoffel Vandoorne bio je samo devet tisućinki sekunde sporiji od svog momčadskog kolege, ali je svejedno razočaran nakon boljega izdanja na slobodnim treninzima.

“Na trećem treningu izgledalo je kao da ćemo biti blizu Q3, a u kvalifikacijama ništa posebno nije pošlo po krivu, uravnoteženost bolida bila je dobra i mislim da smo izvukli manje više sve iz bolida,” rekao je Vandoorne.

“Jednostavno nam je nedostajalo brzine. Šteta je što nismo uspjeli biti bolji.”

“Utrka je druga priča, naša je brzina u utrci obično bolja, a imat ćemo i slobodu izbora guma pa se nadam da će nam to dati priliku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kako je vožnja sportskih prototipa pomogla Schumacherovom razvoju

Michael Schumacher je prije ulaska u Formulu 1 vozio sportske prototipe Sauber Mercedesa u…