Dvostruki pobjednik VN Monaka Fernando Alonso uzbuđen je zbog povratka na ulice Monte Carla nakon dvije godine jer je prošle godine u to vrijeme vozio 500 milja Indianapolisa, a vjeruje da McLaren ima šanse za dobar rezultat jer ova staza donekle izjednačava odnos snaga među bolidima.

McLaren je na prošlu utrku u Španjolskoj donio veliki paket poboljšanja koji je Alonsu omogućio prvi ulazak u Q3 ove sezone, ali zbog incidenta na startu izgubio je nekoliko pozicija i na kraju završio osmi, što mu je najlošiji plasman ove godine.

Ovogodišnji McLarenov bolid stvara dosta otpora zraka u odnosu na svoje suparnike i na mjerenjima brzine su redovito pri dnu poretka, ali zbog jedinstvene konfiguracije staze u Monaku taj će nedostatak biti donekle skriven.

Novost u odnosu na prošlu godinu je i povratak Fernanda Alonsa, koji je 2007. predvodio McLarenovu dvostruku pobjedu u Monaku, koji vjeruje da može do dobroga rezultata.

“Povratak u Monako nakon male pauze prošle godine bit će zaista uzbudljiv!”, rekao je Alonso.

“Svidjelo mi se Indy iskustvo, ali Monako je također posebno mjesto za utrkivanje i jasno je vidljivo zašto je ovo mjesto tako poznato.”

“Ovo je tehnički jedna od najtežih staza u sezoni jer vam je potrebna visoka razina vještine i koncentracije kako biste odvozili 78 krugova, probili se kroz promet, izvršili strategiju, ovladali vremenskim prilikama i svim ostalim što vam ova luda utrka može pružiti.”

“Veselim se povratku iza upravljača prvi puta nakon dvije godine i vidjeti kakav će biti naš bolid. Svjesni smo ograničenja svojega paketa, a sporta staza poput ove zahtjeva potpuno jedinstvene postavke u odnosu na sve druge staze u kalendaru.”

“Monako je jedna od onih staza koja donekle izjednačava odnose snaga i pomalo podsjeća na bacanje kocke. Kao što smo vidjeli u Španjolskoj, ako se kvalificirate dobro to ne znači da nećete biti žrtva drame koja brzo okrene stvari.”

“Moramo izvući maksimum u subotu i zatim se žestoko boriti u nedjelju kako bi osvojili što je moguće više bodova.”

McLaren prošle godine nije završio utrku u Monaku jer su se i Vandoorne i Button razbili nakon plasmana u Q3, a godinu dana ranije Alonso je u promjenjivim uvjetima završio peti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas s najboljim vremenom testa, Ferrari mijenjao motor

Valtteri Bottas odvozio je najbrži krug na posljednjem danu prvoga testa u Barceloni koji …