Fernando Alonso smatra da F1 utrka u Las Vegasu zaslužuje poseban tretman u vidu posebnih događaja i ceremonija uoči trkaćega vikenda dok se Max Verstappenu ne sviđa cijela predstava te nije oduševljen ni konfiguracijom staze koja nema puno zavoja.

Las Vegas se vraća u F1 kalendar nakon 1982. na izuzetno brzoj uličnoj stazi duljine 6201 metar s najdužim periodom punoga gasa od 1900 metara uz još dva pravca po 800 metara i period punoga gasa od 700 metara.

Slično kao i u Miamiju, Formula 1 posebnu pozornost posvećuje cijelom događaju i u danima prije početka vikenda pa smo svjedočili velikoj ceremoniji predstavljanja vozača i momčadi koji su se nalazili na deset platformi u boksu koje su se izdizale kad bi ih najavili.

Alonso smatra da je to prihvatljivo zbog važnosti američkoga tržišta i velikih ulaganja Formule 1 u ovaj događaj.

“Moram reći da mislim da mjesta poput ovog, s uloženim ulaganjima i mjestom na kojem se utrkujemo, mislim da zaslužuju malo drugačiji tretman i malo dodatnoga prikaza onoga što smo danas napravili, “ rekao je Alonso.

“Mogu učiniti nešto više za ovu vrstu događaja.”

Verstappen je na pitanje kako se osjeća u Las Vegasu bio vrlo jasan: “Nema puno emocija, da budem iskren”, rekao je vozač Red Bulla

“Samo se želim usredotočiti na stvari vezane uz performanse. Ne sviđaju mi se sve stvari oko toga. To je 99% predstava i 1% sportski događaj.”

“Znam, naravno, da postoje neka mjesta gdje je to dio toga, ali, recimo, to nije u mom interesu.”

Osvrćući se na ceremoniju otvaranja,Verstappen je rekao: “Za mene, možete preskočiti ovo… mi samo stojimo gore, izgledamo kao klauni.”

“Pretpostavljam da će oni [Formula 1 i promotori] i dalje zarađivati, sviđalo se to meni ili ne, tako da to ne ovisi o meni. Ali također neću glumiti. Uvijek ću izraziti svoje mišljenje o pozitivnim i negativnim stvarima Takav sam ja.”

“Nekima se predstava malo više sviđa. Meni se uopće ne sviđa. Odrastao sam gledajući samo stranu performansi pa tako to i ja vidim. Što se mene tiče, volim biti u Vegasu, ali ne toliko zbog utrkivanja.”

“Mi nismo vlasnici pa jednostavno idemo s tim. Oni odlučuju što će raditi, zar ne? I ja bih radio isto da sam vlasnik, ne bih slušao vozače. To je moj sport, radio bih s njim što želim da je tako.”

Osim predstavom i glamurom, Nizozemac nije impresioniran ni stazom pa čak ni vremenom održavanja događaja.

“Nema mnogo zavoja, da budem iskren, a također će ovisiti o tome koliko je prianjanje. Ne izgleda kao da ima puno prianjanja. Ali prepustit ćemo se.”

“Od rada na simulatoru koji sam radio, ono što je najvažnije bilo je samo naučiti stazu, da budem iskren. Pokušali smo neke stvari u smislu postavki, ali kada zapravo ne znate koliko će to biti neravnomjerno, koliko će biti prianjanja, onda ne možete baš ići u detalje u usporedbi s nekim drugim stazama gdje više-manje znaš kakvo ćeš prianjanje dobiti.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

General Motors se prijavio kao proizvođač F1 motora za 2028.

Američki automobilski gigant General Motors objavio je da su se prijavili na FIA-in natječ…