Alonso zadovoljan prvim krugovima u prometu na Indianapolisu

Fernando Alonso je nakon problematičnoga prvog dana treninga na Indianapolisu imao puno bolji drugi dan na kojem je odovozio više krugova od ijednoga vozača i prvi puta osjetio kako je voziti u prometu na ovalu.

Alonso je u utorak odvozio čak 117 krugova i završio 24. najbrži s najbržim krugom kojeg je odvozio prosječnom brzinom od 221.029 mph, nakon što je u ponedjeljak odvozio tek 20 krugova zbog problema sa stražnjim ovjesom.

“Bio je to vrlo produktivan dan s puno krugova i puno učenja, napokon smo odradili trening s nešto prometa, a to će me nakon što prespavam učiniti boljim vozačem na ovalu,” rekao je Alonso.

Španjolac je pohvalio svoje momčadske kolege u Andretti Autosport momčadi koji su mu pomogli uvježbati tehnike vožnje u prometu.

“Bilo je u redu, bilo je očekivano. Važno je ostati blizu bolida ispred sebe kako biste to mogli iskoristiti na idućem pravcu tako da je to bilo u redu.”

“U najboljoj sam momčadi za to. Moji momčadski kolege bili su nevjerojatni i pomagali mi, znao sam da se brinu o meni u nekim trenucima treninga i to je bilo dobro.”

“Ovo mi je prvi put, učim i dok ih slijedim učim kako napadaju zavoje, kao pripremaju pretjecanja.”

Alonso je priznao i da čini sve što može kako bi što više ubrzao proces učenja vožnje na ovalu.

“Riječ je o 24-satnoj posvećenosti u posljednjih mjesec i pol. Proučavam podatke koje mi momčad daje, gledam puno videa i utrka iz prošlih godina.”

“Ujutro vozim simulator, poslijepodne dolazim ovdje, vozim krugove i učim.”

“Eksperimentiramo s postavkama bolida, s vožnjom u prometu. Ali mislim da ćemo za kvalifikacije i utrku biti u redu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…