2022-Netherlands-GP-Gasly-leads-Zhou-Photo-AlphaTauri-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net.jpg

AlphaTauri je potpisao novi sponzorski ugovor s dosadašnjim glavnim sponzorom Alfa Romea ORLEN dok je Alfa Romeo potvrdio zamjenu u vidu novoga sponzora Stake što vjerojatno završava F1 karijeru za Roberta Kubicu koji je vezan s dosadašnjim glavnim sponzorom.

Scuderia AlphaTauri potvrdio je višegodišnje partnerstvo s PKN ORLEN, jednom od najvećih naftnih i plinskih kompanija u srednjoj Europi. Poput Formule 1, ORLEN je globalni brend koji djeluje u oko 100 zemalja, na šest kontinenata, stoga će ovo partnerstvo pružiti savršenu marketinšku platformu za nastavak povećanja svijesti o brendu i olakšavanje niza međunarodnih aktivacija za brend.

ORLEN-ov brend će se pojaviti na više glavnih lokacija na AT04 koji će uskoro biti predstavljen javnosti, uključujući stražnje krilo i odjeću vozača, a predstavljanje sezone zakazano je za 11.2. iako će tada biti predstavljen samo vizualni identitet i novi sponzori na starom bolidu.

Daniel Obajtek, izvršni direktor PKN ORLEN, rekao je: “ORLEN grupa je najznačajniji multi-utility koncern u srednjoj Europi, koji opslužuje više od 100 milijuna korisnika. Globalna prepoznatljivost marke ključna je za postizanje naših strateških ciljeva. Gotovo polovica prihoda Grupe dolazi od prodaje u inozemstvu.”

AlphaTauri and Orlen new team partner for 2023 F1 season Photo AlphaTauri Red Bull Edited by MAXF1net
AlphaTauri and Orlen new team partner for 2023 F1 season Photo AlphaTauri Red Bull Edited by MAXF1net

“Zato se dosljedno fokusiramo na sportsko sponzorstvo, kamen temeljac naše prisutnosti u najprestižnijoj trkaćoj seriji. Izlaganjem Formule 1 dopiremo do stotina milijuna obožavatelja diljem svijeta i godinama gradimo dosljednu marketinšku strategiju u Poljskoj i inozemstvu. Nastavit ćemo iskorištavati golemi potencijal sporta našom novom suradnjom sa Scuderijom AlphaTauri.”

Franz Tost, voditelj momčadi Scuderia AlphaTauri, komentirao je: “Drago mi je što sezonu 2023. započinjem s tako pozitivnim vijestima za momčad. ORLEN je jedna od vodećih naftnih i plinskih kompanija u srednjoj Europi i ovo partnerstvo će im omogućiti da dodatno povećaju svijest o svom brendu, kroz globalne platforme koje nudimo kao tim.”

“Veselim se što ću vidjeti njihov logo na našem novom automobilu na predstavljanju u New Yorku sljedećeg mjeseca, kao i kako ovo partnerstvo napreduje u narednim godinama.”

Alfa Romeo potvrdio novoga sponzora

Alfa Romeo F1 Team Stake new title sponsor Photo Alfa Romeo Sauber Edited by MAXF1net

Alfa Romeo F1 Team Stake novo je ime momčadi sa sjedištem u Hinwillu nakon objave rekordnoga novog partnerstva s jednim od vodećih svjetskih brendova za zabavu i životni stil, Stake. Višestruke poslovne industrije grupirane su pod krovnim brendom Stake i zajedno stvaraju jedan od najopsežnijih zabavnih paketa na globalnoj razini. To čini Stake jednim od najsvježijih i najaspirativnijih brendova na svijetu.

Osnovan 2017. od strane skupine poduzetnika iz industrije tehnologije i klađenja, Stake je od tada uspostavio snažnu prisutnost u svijetu sporta, a njihovo ulaganje u Alfa Romeo F1 Team Stake najnoviji je pothvat u kojem podupiru uspješan tim koji napreduje u konstruktorski poredak. Poznat po izgradnji zajednice među svojim korisnicima i stvaranju privlačnog digitalnog iskustva, Stake ima dokazanu evidenciju uspješnih aktivacija koje su spremne za prevođenje u svijet motosportova.

Višegodišnje partnerstvo ima za cilj povećati prepoznatljivost Stakea u široj demografiji što će omogućiti brendu da diverzificira svoju bazu obožavatelja. Stake će podržati obožavatelje Alfa Romeo F1 Team Stakea stvaranjem kalendara svjetskih iskustava i događaja uz F1 kalendar, s više detalja o tim planovima koji će biti objavljeni uoči sezone.

Stake stalno traži jedinstvena partnerstva i, budući da je Formula 1 vrhunac motosporta i sada se smatra najbrže rastućim sportom, ova je investicija bila neizbježna. Ovime Alfa Romeo F1 Team Stake ulazi u jedan od najboljih sportskih i zabavnih portfelja, uključujući kanadsku superzvijezdu Drakea, nogometni klub Everton, UFC, legendarnog argentinskog nogometaša Sergia Aguera i druge.

Alessandro Alunni Bravi, generalni direktor Sauber Grupe i predstavnik momčadi rekao je: “Pozdravljamo Stake kao novog sunaslovnog partnera za tim u onome što predstavlja početak nove ere za nas oboje.”

“Formula 1 bilježi ogroman porast interesa tijekom posljednjih nekoliko godina, a dolazak brendova kao što je Stake predstavlja ogromnu izloženost koju naš sport može ponuditi. Uzbuđeni smo što se možemo pridružiti takvom portfelju sportskih i zabavnih marki i veselimo se aktivacijskom programu koji će Stake predstaviti našim obožavateljima.”

Bijan Tehrani, suosnivač Stakea: “Ne možemo biti više oduševljeni pridruživanjem legendarnom F1 timu koji s nama dijeli iste ambicije rasta i uspjeha. Alfa Romeo F1 Team Stake će proširiti naše prilike za angažman obožavatelja kroz integraciju i aktivaciju brenda.”

“U potpunosti smo predani poboljšanju trkaćih vikenda stvaranjem jedinstvenih iskustava za sve obožavatelje Alfa Romeo F1 Team Stakea, povećavajući angažman publike u digitalnoj areni.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…