Bivša momčad AlphaTaurija od ove sezone imat će novo ime Visa Cash App RB zahvaljujući novom sponzoru koji surađuje s obje Red Bullove momčadi čime se nastavlja trend imenovanja momčadi prema naslovnim sponzorima.

Ako ste mislili da je “Stake F1 Team Kick Sauber” prilično dugo i neupečatljivo ime za jednu momčad Formule 1, danas smo dobili novi primjer, također prema naslovnim sponzorima.

Momčad iz Faenze, koja se do kraja 2005. zvala Minardi, nakon Red Bullove kupnje preimenovana je u Toro Rosso, kako bi se pojačala prodaja Red Bulla u Italiji, a 2020. u AlphaTauri prema Red Bullovom modnom brendu.

Ali od 2024. Red Bull je ime odlučio posvetiti gotovo u potpunosti novim sponzorima pa tako Visa i Cash App dominiraju imenom nove momčadi uz tek kratki ‘RB’ dio koji sugerira da se radi o Red Bullovoj momčadi.

O novom imenu momčadi iz Faenze dugo se nagađalo i postojale su snažne glasine da bi se mogla zvati ‘Racing Bulls’, ali u konačnom imenu stoji tek ‘RB’ što može značiti i ‘Racing Bulls’ i ‘Red Bull’.

“Fantastično je otkriti novi identitet i poželjeti dobrodošlicu novim partnerima uoči ulaska u novu fazu naše F1 priče,” rekao je glavni izvršni direktor Peter Bayer koji mijenja Franza Tosta.

“Faenza ulazi u novu eru utrkivanja, ostaje vjerna svojim korijenima, ali s većim fokusom na borbu za veće nagrade u F1.”

“Imamo hrabru viziju za momčad koju predvodimo ja i šef momčadi Laurent Mekies [stigao iz Ferrarija], a imati partnere poput Vise i Cash Appa na tom putovanju je iznimno uzbudljivo.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…